De uitslag - Maandchallenge Juni - Het Gouden uurtje

De uitslag van de maandchallenge van de maand juni met als thema het Gouden Uurtje is bekend.

De winnaar van de GOUDEN UURTJE maandchallenge is geworden:

Bianca!!

Ik vind dit zo leuk, Bianca leek het namelijk even kwijt te zijn. Af en toe appte ze mij, heb ik nou weer de verkeerde foto gekozen, het lukt mij niet, ik krijg het er niet uit, het wordt toch niks en dan ineens.... stuur ze mij deze foto!! Wauw, wauw, wauw... jaloersmakend mooi!! Ze heeft heel bewust het juiste moment opgewacht. Ik neem even aan met de camera op statief gericht op het vogelhuisje. Ik vind het ook erg leuk dat het huisje er nog net een beetje en niet te overheersend op staat. Hierdoor zie je in welke situatie de foto geschoten is. De belichting is een perfect silhouet. Ik heb hier gewoon echt helemaal niets op aan te merken. Fantastisch mooi uitgevoerd, een foto die we denk ik allemaal wel wilde schieten. Oh ja, dat kleine beetje beweging in de vleugels stoort mij totaal niet.

Je kreeg maar liefst 22 duimpjes, 13 hartjes, 5 smileys en van mij 5 sterren, wat je in totaal 55,5 punten heeft opgeleverd en dat is een heel mooi aantal.

De nummers 2 (ja je leest het goed we hebben een gedeelde tweede plaats) zijn Cynthia en Wendy beide ontvingen zij 40 punten.

Cynthia schoot de mooie zonsopkomst (ik ken de locatie en volgens mij moet het daarom een zonsopkomst zijn) met het spiegelgladde water. In een prachtige compositie waarin zij zelfs het wolkje als contragewicht inzette voor de boei op links in een prachtige centrum/diagonaal compositie. Heel mooi uitgevoerd op een prachtige dag. Wat heerlijk toch dat we deze tijd zo veel van die mooie zonsondergangen/opkomsten hebben gehad. Jij kreeg 25 duimpjes, 6 hartjes en 3 sterren en dus 40 punten.

Wendy schoot de vertederende foto van de twee kleine zwaantjes in het eerste of laatste licht van de dag. De gouden gloed is mooi aanwezig en geeft de foto een romantische sfeer. De compositie kijkt fijn met veel restruimte in de kijkrichting. Dat werkt meestal, zo ook hier, heel fijn. Het enige is dat ik de tint net even iets te oranje of juist geel vind, ik weet niet ik kan er de vinger niet opleggen, maar super mooi. Niet voor niets 4 sterren van mij voor dezelfde zwaantjes als die ikzelf al eerder vastlegde. Jij kreeg 20 duimpjes, 8 hartjes, 4 sterren en dus 40 punten.

De derde plaats is voor een prachtig portretje van het dochtertje van Marcia. Marcia nam haar heel laat op de avond mee voor een leuke reportage (het wordt gewoon heel laat donker nu) en niet onverdienstelijk. Die lekker losse nonchalante haartjes lichten prachtig op in het tegenlicht. Door haar blik opzij zie je nog net haar gezichtje. De enige kanttekening die ik heb is dat ik de neiging heb om de foto dusdanig te droppen zodat het witrandje bovenin weg is, verder niks meer aan doen.

Jij kreeg 12 duimpjes, 7 hartjes en 4 sterren wat betekent 30 punten voor jou.

De vierde plaats EN de creativiteitsprijs is voor nieuwkomer Mari√ętte, een nieuwkomer in deze groep. Vorige maand deed ze het ook al best goed en nu gewoon al in de top 5!! Velen van jullie hebben vast gedacht dat Dianne weer bezig was geweest, haha... zie een van de challenges van vorig jaar. Maar niets was minder waar. Mariette kent de vergelijkbare foto van Dianne waarschijnlijk geen eens. Het is een ontzettend creatief idee dit miniatuur autootje op het strand bij ondergaande zon voor een extra zomers sfeertje. Jij kreeg bijna alle (maar liefst 24 smileys), maar daarnaast ook 7 duimpjes, 4 hartjes en 1 ster. Dat brengt jou dus op een totaal van 28 punten. En daarmee sta je dus met de creatiefste foto ook nog in de top 5! Hoe knap is dat.... en voor iedereen die twijfelt of hij/zij wel mee durft te doen... doen dus... je ziet het!!

En dan last but zeker niet least... de foto van Jacqueline, een foto die meteen opvalt omdat ik in eerste instantie dacht waar is het goud. Maar dan kijk je nog eens en nog eens (want daar vraagt deze foto om en dat is sws al goed) en dan zie je dat die zon echt onder gaat en dat er echt wel een gouden gloed is. De combinatie van de warme en koele tinten in de foto maken het geheel opvallend. Ik ben dan ook blij met de gedeelde tweede plaats was, zodat jij ook in deze top 5 kon plaatsnemen. Van harte gefeliciteerd.

Graag wil ik iedereen weer bedanken voor jullie deelname aan deze challenge. Ik hoor steeds vaker mensen zeggen dat ze het echt lastig vinden of zelfs een beetje eng vinden om een foto in te sturen. Naar eigen zeggen zijn ze toch kansloos.

Er is ook wel eens geopperd de foto's op te delen in professioneel en hobby, maar iedereen in deze groep fotografeert voor zijn hobby. Een enkeling vraagt zo af en toe geld voor zijn/haar diensten, maar ik kan geen schifting maken in wie er beter is dan een ander. Bovendien kan iemand in een bepaalde genre heel goed zijn, maar op een ander gebied nul ervaring hebben. Dat lijkt mij pas ongemakkelijk wanneer je in het hokje wordt gestopt van de "mindere" fotografen. En wanneer haal ik je daar dan weer uit... dat doe ik dus niet. Een challenge heet niet voor niets een challenge, je moet vooral jezelf uitdagen.

Ik benadruk het iedere keer weer, doe mee!! Met iedere foto die je post leer je en groei je. Het is de bedoeling dat iedereen die beoordeeld dat eerlijk, rechtvaardig, onderbouwd en vooral op een zeer vriendelijke toon doet en over het algemeen gebeurt dat ook. Commentaar hebben mag, maar je moet je mening wel onderbouwen en altijd een positieve benadering zoeken. Een mening over een foto blijft altijd een persoonlijke mening, maar daarom vind ik deze manier van beoordelen ook zo leuk. Ik had meteen een favoriet bij het door scrollen van de foto's en die is het dit keer ook geworden, maar vaak genoeg zit ik er naast. En dat is goed.

De volgende challenge hebben jullie maar liefst 2 maanden de tijd, dussssssss meedoen!!!

Iedereen van harte gefeliciteerd!!!!

Wil je ook eens meedoen?? Meld je dan aan op de in2pictures fotoclub

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel