De uitslag - Maandchallenge September - vijftig tinten paars

Het is alweer tijd voor de uitslag van de maandchallenge van de maand september. Hobby fotografen hebben weer hun uiterste best gedaan om mooie en originele foto's te schieten binnen het thema "50 tinten paars".

Veel mensen blijken toch wat moeite te hebben met de kleur paars, dat heb ik veel gehoord de afgelopen weken. Maar desondanks zijn de resultaten prachtig geworden.

De diversiteit is ook erg leuk. Bloemen en heide had ik al wel verwacht maar de manier waarop deze gefotografeerd zijn is fenomenaal! Er zijn portretten, stillevens, landschappen, macrofoto's, creatieve foto's en eenvoudigere foto's ingezonden maar allemaal met hetzelfde doel! De challenge gaat altijd om het uitdagen van jezelf. Grenzen opzoeken, creativiteit aanboren en een mooie manier bedenken om dit te fotograferen.

De uitslag is dan ook even divers als de inzendingen. Een ding hebben alle winnende foto's gemeen, ze zijn allemaal door een vrouw geschoten! Opvallend vond ik dat wel en dat terwijl voor de mannen (in woorden) aan het beoordelen zijn geweest! Dank daarvoor mannen!!

De absolute unanieme nummer 1 is geworden Deborah!! Zij schoot een werkelijk prachtig en sereen waterlandschap in letterlijk alle tinten paars die mee mochten doen aan deze challenge. Prachtig gladde waterpartijen in een prachtige compositie met een steiger en een baken in het water. Heel mooi uitgevoerd en een prachtig verloop van kleuren. Hier heb ik niets aan toe te voegen.

Deborah kreeg 25 duimpjes, maar liefst 20 hartjes en van mij 5 sterren, wat haar in totaal op maar liefst 70 punten bracht!! Is dat een record?? Dat zou ik moeten opzoeken.

De nummer 2 en 3 liggen iets dichter bij elkaar. Op de tweede plek staat Bianca ook met een landschap. De Posbank is natuurlijk het summum als je het hebt over paarse landschappen!! Prachtige meervoudige belichtingstechniek is hier gebruikt in combinatie met een knap staaltje nabewerking. En ja... dat mag!! Of beter gezegd, bij dit soort foto's moet dat zelfs anders krijg je nooit op beeld wat je met het oog waarneemt. Heel erg mooi uitgevoerd Bianca. Jij kreeg 31 duimpjes, 9 hartjes en 4 sterren dus 53 punten in totaal.

De derde plaats is voor Yvonne. Yvonne weet je nog... dat je bij een paar jaar geleden de driedaagse volgde en dat je zei, die challenge dat durf ik nog niet hoor. Ik nooit op tegen al die goeie fotografen. Dat is iets wat ik heel vaak hoor en kijk nu eens!! Met heel veel oefenen en bijleren staat Yvonne in de top 5 en niet voor het eerst ook!! Super goed gedaan.

Jouw foto's springt er ook echt uit. Het donkere paars in de bloem die mooi verloopt naar roze en de zachte bloem in de achtergrond maken een mooie compositie. Het geheel wordt omlijst door een pastelpaarse achtergrond. Ik zeg TOP gedaan. Je kreeg van mij dan ook 5 punten, tel daarbij 27 duimpjes en 9 hartjes aan toe en je komt op 50 punten! Gefeliciteerd.

De vierde plaats is een bekende uit de vorige challenge en dan heb ik het niet alleen over de maakster Marcia, maar ook over het modelletje. Ondanks dat iedereen vorige maand al soortgelijke foto's had gezien werd je nog steeds en alweer terecht heel goed beoordeeld. Dit keer met 13 duimpjes 7 hartjes en 2 sterren. Je wordt natuurlijk ook gewoon super vrolijk van dit meisje wat echt uit de heide knalt! De styling is ook erg goed gedaan. Super!

En dan de vijfde plaats, die is voor een foto die ik ook echt heel erg mooi vind. Ik houd van foto's die "out of focus" zijn mits ze goed uitgevoerd zijn en dat is deze foto zeker. De zachtheid is zo mooi dat je ernaar wil blijven kijken. Margriet wist deze bloem zo mooi vast te leggen. Echt top gedaan. De compositie en het verloop in zachtheid is ook erg mooi en uiteraard werkt voor deze challenge de paarse achtergrond heel er goed mee. Met 13 duimpjes, 3 hartjes, 2 sterren kom jij op 21 punten!

Dan is er uiteraard ook nog de creativiteitsprijs! Die is voor Wendy. Een eenvoudig maar ijzersterk concept. Ik ben benieuwd naar de making off. Liggen de letters gewoon op de paarse achtergrond of is die paarse achtergrond er later ingemaakt. De reden dat ik dat vraag is omdat het lijkt alsof de blokjes zweven. Jij wist maar liefst 15 smileys te verzamelen!! En daarmee pak je de creativiteitsprijs!!

Wil je ook een keertje meedoen of ben je geïnteresseerd in fotografie? Meld je aan bij de

in2pictures fotoclub

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel