De uitslag - Mega Portret Challenge - juli/augustus 2020

Goedemorgen allemaal op deze mooie zonnige zondagochtend! Het is tijd voor de uitslag van de mega summerchallenge!!!

Wat was het een super leuke challenge, ik heb een aantal nieuwe namen gezien tussen de inzendingen met hele mooie resultaten. Ik heb namen gezien die ik in deze challenge sws wel verwachte met prachtige foto's en ik heb mensen gezien die totaal uit hun comfortzone zijn gestapt voor deze challenge en ook zij ontdekten dat het toch echt wel leuk kan zijn om portretten te schieten.

Maar een ding daar kunnen we het over eens zijn denk ik... het is en blijft een uitdaging om een pakkend en ontspannen portret te schieten. Ik heb enorm genoten van de vrolijke en soms stemmige portretten, wat een variatie en wat een werk zit er soms in. Uiteraard wordt dat enorm gewaardeerd.

Daar gaan we dan... de nummer 1 van deze challenge stak boven het maaiveld uit met haar prachtige dubbelportret van de dame met haar paard in het zachte avondlicht

Daphne is de winnares van deze challenge.

De pose is prachtig, het licht, de diepte, de bewerking. Alles klopt in deze foto. Hoe het haar van het model waait in dezelfde richting als de manen van het paard. Heerlijk heerlijk heerlijk, voeg daar een mooie bokeh en flare aan toe en je hebt een prachtig portret.

Vooraf werd mij gevraagd, mag het een portret van een dier zijn, toen zij ik nee, het is een portret van een mens een dier mag het accessoire zijn. In deze foto zijn paard en mens gelijkwaardig, maar ik vind het zeer zeker en zonder enige twijfel een menselijk portret. De liefde van de vrouw voor haar paard staat hier bovenaan. De interactie is prachtig en zij is naar mening duidelijk het hoofdonderwerp. Gefeliciteerd Daphne!!! Jij wint hiermee de eerste cadeaubon van 50 euro te besteden aan een leuke in2pictures workshop!!

Je kreeg 23 duimpjes, 20(!) hartjes, 1 smiley en 5 sterren wat je brengt op een totaal van 68,5 punt.

De nummer 2 is ook zo leuk!!

Sandra schoot deze foto!! Dat Sandra graag portretten schiet dat wisten we wel, maar kleurrijke kinderportretten is niet iets waar we haar van kennen. Meestal fotografeert ze wat soberder en in zwart-wit. Dus uit haar comfortzone en vol met kleur fotografeerde ze dit prachtige modelletje, ook weer in warm diffuus licht. Er is heel mooi met diepte gewerkt en ik vind het prettig dat het model in haar eigen wereldje is met haar lollie. Dat ze niet kijkt vind ik hier erg mooi. De restruimte in de foto is ook aan de 'mijnsinziens' goede kant gelaten, namelijk in de kijkrichting van het model. De belichting in de foto is erg mooi! Heel goed gedaan Sandra.

Jij kreeg 30 duimpjes, 8 hartjes, 1 smiley en 5 sterren, wat jou brengt op 51,5 punten.

De derde plaats is voor Mariëtte, tijdens de vorige challenge maakte ze haar debuut en pakte daar meteen de creativiteitsprijs. Nu doet ze een stapje omhoog en stijgt naar een prachtige derde plaats met een heel vrolijk en creatief zwart wit portret van haar zus (als ik het goed zie). De bokeh in de achtergrond is natuurlijk fantastisch mooi in deze foto en ook de boom in de voorgrond voegt absoluut mooi diepte en geheimzinnigheid toe aan deze foto. Tel daarbij op de mooie en natuurlijke lach van het model en een prachtige contrastrijke zwart-wit omzetting en je hebt een foto die zo aan de muur kan! Heel knap gedaan.

Jij kreeg 30 duimpjes, 6 hartjes, 6 smileys en 5 sterren en daarmee kom je op 50 punten, je bent hiermee maar 1,5 punt verwijderd van een tweede plaats. Super Mariette.

De vierde plaats is grappig, dat is een gedeelde plaats voor twee foto's van als ik het goed zie dezelfde meisjes!!

Marcia schoot de foto in de ouderwetse teil. Een superleuk beeld waarin op details gelet is. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt, de haartjes perfect in model, de kleurtoevoeging door het citrusfruit in het melkbadje en als klap op de vuurpijl de blik van het rechtermeisje. Geweldig, je verdrinkt in die ogen. Dat het linkermeisje niet kijkt vind ik persoonlijk niet erg. Door haar blik naar beneden zie je goed de details in haar haar en bovendien haar mooie wimpers.

Met 20 duimpjes, 7 hartjes, 4 smileys en 4 sterren kom je op 40 punten. Gefeliciteerd

De tweede vierde plek ook met 40 punten dus is voor Maxime.

 Zij maakte een portret van de meisjes in de paarse heide. De meisjes zijn ook hier weer prachtig aangekleed passend bij de omgeving. Je ziet in alle foto's hoe belangrijk het is en hoe het meewerkt wanneer je vooraf nadenkt over de kleding van je modellen. Ze kijken geen van beide in de lens en precies dat maakt deze foto zo heerlijk. Ze zijn beide totaal afgeleid door een lieveheersbeestje wat over het shirt van het linkermeisje kruipt. En die interactie maakt deze foto geslaagd. De wazige voorgrond is mooi, die zorgt voor diepte. Jammer genoeg op het moment van fotograferen geen mooie ondergaande zon, maar dat maakt in dit plaatje helemaal niets meer uit. Mooi gedaan meiden, jullie zijn lekker bezig geweest zo te zien!

Jij kreeg 28 duimpjes, 4 hartjes en 4 sterren en dus ook 40 punten.

Dan is er nog een vijfde plek te vergeven en dat vind ik leuk, want die is voor de altijd bescheiden Hans

Hij mailde mij met de begeleidende tekst. Het is helemaal niet mijn ding, maar ik wil graag dat je je aantallen haalt en dus doe ik toch mee! Haha... Maar dan loop je ergens en dan zit deze challenge toch in je achterhoofd. Hij zei ik zag dat mega grote zwart wit portret en was daarvan onder de indruk maar een foto van een foto maken is geen kunst natuurlijk. Totdat deze prachtige karakteristieke man in beeld kwam en voor zover ik het kan zien een oude ambacht aan het uitvoeren is. Het feit dat hij een effen blauwe shirt draagt is heel prettig in deze foto. Dat benadrukt het verschil tussen het zwart wit van het achtergrond portret en het echte portret. Het is een techniek die een paar jaar terug in Photoshop erg populair was, alleen heb jij deze "techniek" hier in real life kunnen toepassen zonder dat daar Photoshop aan te pas hoefde te komen. Ik vind het heel mooi gezien en ook prachtig belicht.

En dan is er nog de creativiteitsprijs! Deze keer waren jullie niet unaniem, de smileys waren behoorlijk verdeeld over alle foto's.

Bianca kreeg er 7 en dat was het hoogste aantal! Gefeliciteerd Bianca met deze waardering voor je portret.

Wat ik zo leuk vind aan je portret is dat je de combinatie van de blik van je dochter, de romantische bloemen in haar prachtig gedrapeerde haar en haar toch wat winterse trui daarbij. Die drie ingrediënten kloppen een soort van niet bij elkaar, ik bedoel dat zeker niet negatief want ik vind het een heel mooi portret. Maar je zou bij de zonnige bovenkant (kapsel en bloemen) een luchtiger shirtje verwachten en misschien een iets andere blik. Ik moet wel zeggen dat ik het mooi vind dat ze niet lacht. Juist dat feit maakt de foto zo intrigerend vind ik. Je kruipt echt haar ogen in op deze manier, het is het eerste waar ik naar kijk in deze foto en dan is je foto sws al geslaagd!! Super mooi gedaan!!

Ik ga mij nog even beraden over de tweede cadeaubon of ik die wel of niet ga uitdelen, aangezien we de 60 foto's niet gehaald hebben, maar daar kom ik nog op terug. Het beoordelen van de overige foto's doe ik later want ik ga nu een paar nieuwe mensen les geven in de studio!!

De Herfst driedaagse begint vandaag. Fijne zondag allemaal!!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel