De Uitslag - Maandchallenge oktober 2020 - Bosdieren

 

Het is tijd voor de uitslag van de bosdieren challenge van de maand Oktober! Het was echt een moeilijke challenge, dat werd al snel duidelijk. Een bosdier spotten is soms al lastig en dan heeft het ook nog eens heel veel geregend. Maarrrrr wat een leuke foto's zijn er ingestuurd!

En eventjes 1 ding, ik wil niemand meer horen die zegt.... het zijn steeds dezelfde die winnen, want de uitslag van deze challenge heeft maar 1 naam die al eerder in de top 5 stond. Corrigeer mij maar als ik ongelijk heb. Een van de deelneemsters heeft zelfs pas net de driedaagse afgerond! Iedereen maakt kans in mijn challenges, maar je moet wel insturen natuurlijk. Gewoon doen, gewoon durven, wat kan er gebeuren.... hooguit een foto zonder stemmen, maar je wint altijd een dosis opbouwende kritiek, dus in alle gevallen een win-win situatie. 

Mag ik een hartelijk applaus voor de winnares van deze challenge, Vivian! 
De schattige pose van het eekhoorntje met de pootjes voor zijn neusje trok ieders aandacht. De contrasten in de foto zijn mooi en ondanks dat de foto net wat aan scherpte mist, stemde 15 mensen met een duimpje en maar liefst 16 mensen met een hartje. Van mij kreeg je 2 sterren, vanwege de onscherpte en mijn persoonlijke voorkeur voor een ander eekhoorntje. Maar dat doet er helemaal niet toe. Want het is gewoon een schattige plaat. De boom die zorgt voor een schuine lijn in het beeld, waardoor het minder standaard kijkt, het zijaanzicht van het eekhoorntje, het staartje. Allemaal factoren die fijn zijn in de foto, maar de pose is toch echt waar de meesten voor gevallen zijn denk ik. Super super leuk en van harte gefeliciteerd met je eerste top 5 en dan ook maar meteen de nummer 1 positie!!!! Super goed gedaan. Jij kreeg dus 15 duimpjes, 16 hartjes en twee sterren wat jou met 49 punten een nummer 1 positie opleverde.

De tweede plek is voor Sandra!! Zij wist in het bos deze prachtige specht te fotograferen. De foto is echt niet in een hut gemaakt, maar volledig in het wild. En dat is knap. Sandra heeft een oog voor vogelfotografie, dus het verbaast mij niets dat ze dit zo heeft neergezet. De compositie is fijn met twee schuine lijnen en een prachtige zachte dieptewerking in de achtergrond. De foto is op een hoge ISO waarde genomen waarschijnlijk maar ondanks dat toch goed scherp. Erg knap. De ruis stoort mij niet in de foto. 
Jij kreeg 32 duimpjes, 3 hartjes en van mij 5 sterren vanwege de prachtige compositie, dieptewerking en scherpte. En dat brengt jou op een totaal van 43 punten.

De derde plek is voor Corrie en dat vind ik zoooo leuk! Corrie kwam volgens mij twee jaar geleden bij mij voor de driedaagse workshop. Ze zei, ik probeer het nog een keer en als het dan niet lukt dan kan ik het gewoon niet. Na verschillende cursussen wilde de techniek maar niet blijven hangen, maar na de driedaagse kon ze toch wel weer verder. Daarna kwam toch weer een dipje, want het zakt soms zo snel weer weg, dus hebben we middels coaching nog even een opfrisser gedaan en onlangs ging ze met mij mee op excursie naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vooraf zei ze, ik kan er niet veel van hoor, ik ben geen prof... maar toen ze na een paar uur huiswaarts ging had ze een glimlach van oor tot oor. Zij zat als enige van ons groepje op exact de juiste plek. Ze bewaarde haar kalmte en schoot dit fantastische moment en wij konden alleen maar toekijken en blij zijn voor haar. Dit was echter niet de enige goede foto hoor, ze ging naar huis met weer een stukje meer zelfvertrouwen en een geheugenkaartje vol prachtige foto's. Deze heeft nu dus zelfs de derde plek behaald! En ze twijfelde nog of ze wel durfde inzenden! Dus mensen.... insturen.... altijd... zo zie je maar.
Corrie jij kreeg 17 duimpjes, 6 hartjes en 4 sterren (scherpte ligt net op het takje en niet op de kop, maar dat is je vergeven. Ik ben gewoon eigenlijk jaloers). In totaal 33 punten.

De vierde plaats is voor Miranda. Een ontzettend gedreven cursist die vorig jaar de driedaagse volgde en zich sindsdien volledig op de fotografie gestort heeft en dat werpt zijn vruchten af! Ze heeft flink geïnvesteerd in spullen en in kennis. Gaat vaak mee met workshops en excursies en kijk dan wat ze hier flikt. Een werkelijk haarscherpe foto, volgens mij de scherpste van alle inzendingen, met een prachtige zachte achtergrond. Het enige wat ik eventueel zou kunnen aanmerken is dat het eekhoorntje een tikkie krap tegen de bovenkant zit en dat ie wellicht nóg mooier had uitgekomen wanneer hij meer links in beeld had gezeten, waardoor je op rechts meer ruimte en rust krijgt. Van mij kreeg je 5 sterren! Tel daarbij op 18 duimpjes en 4 hartjes en je komt op 31 punten in totaal. Fantastisch gedaan!! Gefeliciteerd.

De vijfde plek is voor Alice, eind september rondde ze bij mij de driedaagse af, tijdens de eerste les was er nog veel verwarring en zag ik soms moeilijke blikken, maar tijdens de derde dag was dat weg en bleek ze een natuurtalent te zijn. Nu heeft een klein gelukje en dat is een adres in Lapland waar ze regelmatig heen vliegt. Zo ook nu... tja, en als je dan zo'n prachtig rendier met een enorm gewei voor je lens krijgt dan kun je alleen maar heel gelukkig zijn toch. De weersomstandigheden waren ronduit saai te noemen, maar de foto is dat niet. Het gewei steekt prachtig af tegen de lichte achtergrond en door deze foto iets lichter te schieten is de doortekening in het beeld prachtig. Dit moet op M geschoten zijn, anders krijg je de belichting nooit zo goed. Prachtig gedaan, Alice ik ben super trots op je!! En een tikkie jaloers op je adresje in Zweeds Lapland. Jij kreeg 18 duimpjes, 4 hartjes en 2 sterren. Een totaal van 28 punten.

Dan de creativiteitsprijs... tja dat zal toch niemand verbazen, dat is de super leuke foto geworden van de vliegenzwam met de legopoppetjes. Een fotograaf en een hertje werden erbij geplaatst en al met al werd het een super leuk, grappig, vrolijk, kleurrijk en ook nog eens technisch goed uitgevoerd herfstplaatje volledig in het thema. Natascha is de creatieveling die dit leuke idee bedacht. Super gedaan en van harte gefeliciteerd!!

Super bedankt weer allemaal voor het stemmen en het meedoen, jullie zijn allemaal toppers!! 
Ik wil ook deze keer een extra bedankje eruit doen aan iedereen die de moeite heeft genomen de foto's van opbouwende kritiek te voorzien! Dat waren er deze ronde meer dan normaal en dat vind ik zo tof!! Dank jullie wel.

Enne.... heren... tijd voor revanche hè, want wederom bestaat de top 5 uit enkel vrouwen!!

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel