De uitslag - Maandchallenge November 2020 - OUD

Het is weer tijd voor de uitslag van de maandchallenge van de maand November 2020. Het thema was OUD. En dat mag je opvatten en invullen zoals je wilt. Nou dat heb ik geweten! Wauw wat een prachtige en gevarieerde foto's zijn er ingezonden zeg. Geweldig...

Ik heb zelf vol emotie en sentiment gestemd in deze challenge en ik denk niet dat ik de enige ben. Het is dan ook niet voor niets dat zo'n herkenbaar item vol verhaal en gevoel deze challenge gewonnen heeft.

Een beertje, zo oud met kale plekken, helemaal kapot geknuffeld. Dit beertje heeft al heel wat meegemaakt. De foto is technisch misschien niet perfect en ik heb een sterretje minder gegeven voor de achtergrond die ik niet zo heel mooi vrijgemaakt vond, maar echt hoor.... dit beertje wil je vastpakken, knuffelen en een heel veilig en mooi plekje geven. Diana Broere deed voor het eerst mee met deze challenge en ze gaf al in de mail aan dat ze dat heel erg spannend vond. Nou Diana.... zo zie je maar!! Gefeliciteerd met je eerste plaats!!
Jij kreeg 15 duimpjes, 13 hartjes en 4 sterren, wat je brengt op 45 punten in totaal! Van harte gefeliciteerd!!

De tweede plek is voor Kevin Koerten, zijn vrouw Bianca stond al een aantal keer in de top 5, maar volgens mij Kevin nog nooit. Hij is volledig aangestoken met het fotografievirus net als de rest van het gezin (en de hele familie geloof ik) en heeft onlangs een echte camera gekregen, zodat hij niet meer met zijn telefoon hoeft te fotograferen. Maar tja, als dit je laatste telefoonfoto is, echt hoor... dan moet het met die camerafoto's meer dan goed komen! Wat een heerlijke plaat van een originele Dinky Toy. Je schrijft dat ie nog van je vader is geweest en dat geeft de foto nog meer waarde uiteraard.

Jij kreeg 10 duimpjes, 12 hartjes, 10 smileys en 4 sterren en dat brengt jou op 43 punten en dus een tweede plaats. Van harte gefeliciteerd!

De derde plaats is voor de serie encyclopedieën van Pim! Een prachtige foto met mooie scherptediepte. Ik houd van oude boeken, ik hoef ze niet te lezen, maar ik vind ze altijd zo mooi. En dat bewijst ook het aantal reacties en likes op jouw foto. Een terecht plekje in de top 5 als je het mij vraagt. Jij kreeg 18 duimpjes, 2 hartjes en 5 sterren. Dat brengt jou op 27 punten en een derde plek. Gefeliciteerd Pim.

Op de vierde plaats staat Jacqueline Kieft (ook weer familie van Bianca!! haha... maar haar hebben we al eerder in de top 5 gezien). Jacqueline stuurde een foto in van een ouderwetse winkel met weegschaal. Een prachtige sfeervolle foto die je meteen zonder twijfel terug brengt naar het verleden. De bewerking past ook prachtig bij de sfeer die je wilde vangen. Heel mooi gedaan. Jacqueline kreeg 15 likes, 3 hartjes, 4 sterren en dus 25 punten. Goed gedaan!!

Dan het laatste plekje in de top 5, dat is voor Natascha van Klei!! Het is zo grappig en ik zag de foto en ik dacht, dit is een typische foto voor Alex. Pas toen ik de top 5 opmaakte zag ik dat Natascha de foto had gemaakt!! Zo leuk hoe je je kunt vergissen. Ik probeer altijd de foto's zo anoniem mogelijk te beoordelen wat niet altijd lukt, omdat je soms heel duidelijk de foto al in de mail ziet. Maar deze had ik dus niet gezien en gekoppeld aan de verkeerde persoon.

Natascha heeft hier heel mooi oud en nieuw naast elkaar vastgelegd en heeft dat ook nog eens in prachtig licht gedaan. Het lijkt wel een HDR foto (misschien is dat het ook wel?). De voor en de achtergrond zijn namelijk prima belicht. Hoe dan ook, de foto is prachtig uitgevoerd en zo zie je maar dat een foto niet oud "gemaakt" hoeft te worden om binnen het thema te vallen. Het verhaal is hier goed duidelijk. Topfoto Natascha, ik zeg insturen voor de Hoogvliet jaarkalender.

Dan is er nog de creativiteitsprijs!!

Die is deze keer gegaan naar de oude brokkelkaas van Kitty den Bakker!! Wat leuk gekozen en uitgevoerd zeg... Je kreeg veruit de meeste smileys voor je foto. Van harte gefeliciteerd!!

Ik heb zoveel foto's in deze challenge gezien die van mij in de top 5 hadden gemogen, iedere foto heeft zijn eigen verhaal en dat is mooi. Ik wil iedereen weer enorm bedanken voor het meedoen!! De voorwaarden voor de eindejaarschallenge post ik morgen.

 

Thanks allemaal!!
 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel