Januari 2021 - Maak een 2 of 3 luik

Vanaf januari ga ik iedere maand een workshop cadeaubon van 25 euro verloten onder alle deelnemers. Daarmee hoop ik ook veel NIEUWE deelnemers te trekken. Ik zou het zo fijn vinden wanneer mensen durven meedoen en niet afwachten. De uitslag van de laatste challenge heeft bewezen dat je niet al jaren aan het fotograferen hoeft te zijn met de duurste apparatuur om een mooie foto te kunnen schieten. Natuurlijk helpt kennis van fotografie wel bij het maken van het perfecte plaatje en daarom wil ik jullie helpen en stimuleren. IEDEREEN die meedoet met de maandchallenges maakt kans op een cadeaubon, je hoeft er dus niet voor in de top 5 te staan!! Dus kom op en ga aan de slag komend jaar!!! Het draait allemaal om persoonlijke groei en plezier in wat je doet. Ik kies er bewust voor om niet altijd de winnaar van de challenge te belonen met een cadeaubon (ook die kan natuurlijk uitgeloot worden), omdat diegene al het plezier heeft van het winnen van de challenge. 

THEMA MAANDCHALLENGE JANUARI 2021 - MAAK EEN 2 OF 3 LUIK

maandchallenge januari 2021 in2pictures.nl fotografie 2 of 3 luik

Traditiegetrouw gaan we in januari werken aan een serie. Dit keer hoeft dat niet perse een verhaal te hebben, maar het wordt een 2 of 3 luik. Dat betekent dat je 2 of 3 foto's bij elkaar zoekt die elkaar versterken. De foto's zijn individueel mooi, maar halen het beste in elkaar naar boven als ze naast elkaar gepresenteert worden. Normaal gesproken moet je bij de maandchallenges altijd nieuw materiaal schieten, maar januari is niet bepaald de meest fotogenieke maand van het jaar en daarom mogen jullie een serie maken uit jullie archief van het jaar 2020! 

Waar moet je op letten?

- kies foto's die qua licht en/of kleur bij elkaar passen (let hierbij op je witbalans)

- pas op dat de foto niet teveel dubbelt (dus dat er nagenoeg hetzelfde te zien is)

- het mag een verhaal hebben, maar dat hoeft niet

- kies bijvoorbeeld voor dezelfde composities maar een ander thema

- kies bijvoorbeeld een overzichtsfoto, een detail een middenwegfoto wanneer je met een verhaal wilt werken

- kies bijvoorbeeld foto's met dezelfde kleurtinten die elkaar aanvullen

- kies bijvoorbeeld juist 2 of drie portretten op dezelfde wijze geschoten, zodat ze naast elkaar hangend mooi bij elkaar passen. Kijk eens naar het nieuwste project van William Rutten - Face it... een prachtig voorbeeld van een constante serie portretten. Prachtig.

- er zijn geen regels voor wat je fotografeert of kiest... het mag van alles zijn, van macrofotografie, landschap, portret, architectuur, straatfotografie, nachtfotografie. Het maakt niet uit

- wees creatief en ga combineren en proberen wat werkt. Je hoeft hier waarschijnlijk niet eens voor op pad, ga lekker puzzelen achter de computer. 

- wanneer je je selectie hebt terug gebracht tot de laatste 6, dan zou je kunnen overwegen de foto's af te drukken. Wanneer je ze in handen hebt en op tafel hebt liggen dan kun je makkelijker schuiven en combineren en beter beoordelen wat werkt en wat niet.

- het kijkt fijner wanneer een serie of staand of liggend geschoten is. 1 liggend en 1 staand kijkt over het algemeen minder fijn, maar op deze regel zijn altijd uitzonderingen te vinden. Vergeet er alleen niet naar te kijken!
 

Hoe neem je deel aan de maandchallenge?

 

- je stuurt vanaf de 1e tot uiterlijk de 25e van de maand 2 of 3 foto's in voor de challenge. Maak duidelijk wat de volgorde van de foto's moet zijn door ze bijvoorbeeld te nummeren

- je mailt deze foto's naar fotoclub@in2pictures.nl, dit mag eventueel als het met mailen niet lukt ook via wetransfer.com

- je mag de foto's niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels, 300dpi aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

 

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel