Februari 2021 - Hollandse winter

Het is bijna februari van het jaar 2021 en er moeten nog nieuwe maandthema's gepland worden. De planning tot en met april staat al wel online, al is nog niet alle informatie daarover beschikbaar. Daar wordt aan gewerkt.

Maar dan het thema voor februari.... tja, ik dacht avondfotografie... maar ja AVONDKLOK... toen dacht ik groepsfoto's, maar ja SAMENSCHOLING... haha! Dus daarom dacht ik, ik kies het thema WINTER, maar ook dat is iets wat maar zelden echt tot uiting komt in Nederland.... alhoewel we al wat mooie korte momentjes hebben gehad.

Daarom heb ik er iets voor gezet; HOLLANDSE WINTER!!!

Maandchallenge in2pictures.nl fotografie Hollandse winter

Dat hoeven dus geen sneeuwfoto's te zijn, hoewel dat wel mag. Maar het moet wel duidelijk zijn dat het winter is, dus koud, rijp, kale bomen, regen, sneeuw, dik aangeklede mensen, wanten, winterbloeiers. Dingen die je dus alleen NU kunt fotograferen. Het hoeft weer geen natuur te zijn, hoewel dat wel helpt in het uiten van dit seizoen. Niemand mag op reis, dus foto's uit Oostenrijk passen hier niet. Het gaat om Hollandse plaatjes. Holland is niet per se het thema, maar geeft alleen aan dat de foto in Nederland is gemaakt. Holland mag in het thema meedoen, maar dat hoeft dus niet!! 

Tip, voorkom dat je foto saai of té somber wordt door een beetje over te belichten. Dan houd je alles wat frisser, tenzij je natuurlijk juist die moody sfeer in je foto wilt vastleggen, dan kan onderbelichten ook goed werken. Wanneer je wel de kans krijgt om sneeuw te fotograferen, denk dan aan je witbalans. Niemand wil (over het algemeen) gele of blauwe sneeuw, je kunt dit aanpassen door je witbalans aan te passen. Experimenteer daarmee. 

Wees creatief, ga nadenken, plannen en creëren. Check de weersvoorspellingen en ga er op uit of schiet vanuit huis. Ook dat kan prima in deze challenge. Als je er op uit gaat, dan doe je dat zoveel mogelijk alleen of op veilige afstand uiteraard. We willen dit virus namelijk erg graag onder controle krijgen!!

Je mag maar 1 foto insturen voor deze challenge! 

in2pictures.nl fotografie verzamelt de foto’s via het mailadres fotoclub@in2pictures.nl.

Hoe neem je deel aan de maandchallenge?

- op de eerste dag van de maand wordt er een nieuwe maandchallenge uitgeroepen door in2pictures.nl fotografie

- je stuurt vanaf de 1e tot uiterlijk de 25e van de maand 1 foto in voor de challenge 

- je mailt deze foto naar fotoclub@in2pictures.nl, dit mag eventueel als het met mailen niet lukt ook via wetransfer.com

- je mag de foto niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel