Maart 2021 - Ontluikend

Maandchallenge maart - ontluikend in2pictures.nl fotografie

Deze maand zijn we een jaar bezig met alle Corona ellende. Na dit lange lange jaar, een bizar rare periode en een natte winter zijn we wel toe aan een beetje frisheid, hoop en nieuw leven. Daarom is het thema voor de maand maart.....

ONTLUIKEND!!

Wat moet je je daarbij voorstellen? Maart is bij uitstek de maand waarin de natuur uit zijn winterslaap ontwaakt. Het gras kleurt weer groener, bomen gaan uitlopen, mossen worden weer frisgroen, dotterbloemen gaan bloeien en langzaamaan komt de kleur terug in de natuur. Kijk goed naar de kleinste uitlopertjes en probeer dit op een mooie manier vast te leggen. Dit kan heel goed met een macrolens, maar ook een telelens kan hier goed dienst doen. Met iedere lens kun je dit mooi vast leggen, maar met de twee genoemde type lenzen kun je een wazige achtergrond creëren die bij andere lensen lastiger is. Met een lens met een grotere hoek speelt de achtergrond een grotere rol en dus moet je daar goed rekening mee houden. Alles kan, je moet er alleen wel creatief mee omgaan! Als je kiest voor een telelens dan is een statief wellicht een goed idee. 
Ga hier eens lekker rustig voor zitten, check je achtergrond, check je compositie en je licht. Probeer, draai eens wat en bedenk wat er beter kan. Het is een vrij relaxte challenge omdat je niet snel hoeft te werken. Je kunt het helemaal uitdenken. Perfect voor de wat luiere fotograaf dus! Haha... Oh ja... en volgende maand moeten jullie aan de bak, dus maak er gebruik van!

 

 

 

© 2016 - 2021 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel