April 2021 - Storytelling

Het geweldige super gave thema van de maand april is:

STORYTELLING - verhalend portret

Maandchallenge fotografie fotoclub storytelling, uitdaging, opdracht, portret

Wat houdt dit precies in?? Je maakt een portret met een verhaal! Dat kan journalistiek zijn, uit het dagelijks leven, maar mag ook fictie/fantasie zijn. Je kunt dus helemaal los in dit onderwerp! Het wordt dus een portret met een verhaal. Iedereen die de foto ziet kan er iets bij bedenken. Er gebeurt iets, zonder dat het er té gemaakt uit ziet. Dat is een lastige hoor, maar wel een hele leuke. Dit worden foto's waarbij de making off eigenlijk standaard gefilmd en achteraf getoond zou moeten worden!! haha... dat lijkt mij erg leuk.

Je hebt hier dus een model voor nodig en een concept. Vervolgens zorg je dat alles in je portret klopt. Bij dit soort foto's kijkt het model niet per se in de camera omdat het model "ergens" mee bezig is. Iets waar ieder voor zich iets bij kan bedenken. Gewoon een schattig kinderportret is dus niet genoeg. De persoon (groot of klein) in beeld voert iets uit of werkt ergens naar toe. Het kan een bijna journalistiek portret zijn, zoals de verschillende corona-raambezoek portretten die gemaakt zijn. Maar het mag ook fantasie zijn, maar als je dit doet, doe het dan goed en zorg dat alles klopt! Humor mag ook, zolang het maar geen "gewoon" portret voor aan de muur is en je de kijker weet te boeien! Omdat ik weet dat dit voor velen buiten de comfortzone ligt ga ik iets nieuw introduceren. Je mag bij deze challenge in TEAMS werken! Je kunt in deze fotoclub een oproepje doen om met iemand samen te werken of je kiest een fotovriend(in). Samen maak je een plan en dat ga je uitwerken. Kies welke weersomstandigheden je nodig hebt en of je wel of geen props (accessoires) nodig hebt en je vraagt een model(len). Is het plan compleet dan plan je een eerste plandatum of je gaat eerst proefschieten. Als je je beelden hebt dan ga je kritisch kijken en zien of er nog iets te verbeteren valt. Als je tevreden bent dan stuur je er eentje in! Dit insturen mag je per team doen, maar het mag ook ieder voor zich... let wel op, als je ieder voor zich kiest, kies dan niet twee foto's die op elkaar lijken want dan loop je het risico dat stemmen verdeeld gaan worden tussen jullie foto's. Maar als het je puur om de feedback gaat (Wat het belangrijkste is) dan maken de punten niet zoveel uit natuurlijk.

Het is belangrijk dat jullie niet wachten met deze opdracht, want er gaat veel voorbereiding in zitten, dus kom op!! Zoek een maatje (of doe het alleen mag ook) en ga een leuk plan bedenken!! Ik ben heeeeeeel benieuwd wat deze challenge gaat opleveren.

Enne...... kom op he mensen, ik weet dat velen denken, deze skip ik even, maar juist dit soort opdracht die wellicht buiten je comfortzone liggen zijn enorm leerzaam!


Zo dat is stof tot nadenken!! Ga deze challenge aub niet uit de weg omdat het misschien uit je comfortzone is, maar ga hem juist aan. Want ik garandeer je... dit is zooooo leuk om te doen! Wie weet ontdek je hierdoor weer een hele nieuwe tak van fotografie waarvan je nooit gedacht had dat het leuk zou zijn.

 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel