April 2021 - Storytelling

Het geweldige super gave thema van de maand april is:

STORYTELLING - verhalend portret

Een portret met een verhaal. Iedereen die de foto ziet kan er iets bij bedenken. Er gebeurt iets, zonder dat het er té gemaakt uit ziet. Dat is een lastige hoor, maar wel een hele leuke. Dit worden foto's waarbij de making off eigenlijk standaard gefilmd en achteraf getoond zou moeten worden!! haha... dat lijkt mij erg leuk. 

Je hebt hier dus een model voor nodig en een concept. Vervolgens zorg je dat alles in je portret klopt. Bij dit soort foto's kijkt het model vaak niet in de camera omdat het model "ergens" mee bezig is. Iets waar ieder voor zich iets bij kan bedenken. Gewoon een schattig kinderportret is dus niet genoeg. De persoon (groot of klein) in beeld voert iets uit of werkt ergens naar toe. Het kan een bijna journalistiek portret zijn, zoals de verschillende corona-raambezoek portretten die gemaakt zijn. Maar het mag ook fantasie zijn, maar als je dit doet, doe het dan goed en zorg dat alles klopt! Humor mag ook, zolang het maar geen "gewoon" portret voor aan de muur is en je de kijker weet te boeien! 

Zo dat is stof tot nadenken!! Ga deze challenge aub niet uit de weg omdat het misschien uit je comfortzone is, maar ga hem juist aan. Want ik garandeer je... dit is zooooo leuk om te doen! Wie weet ontdek je hierdoor weer een hele nieuwe tak van fotografie waarvan je nooit gedacht had dat het leuk zou zijn.

 

© 2016 - 2021 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel