De Uitslag - Maandchallenge maart 2021 - Ontluikend

De winnaar van de Maandchallenge van de maand maart met als thema Ontluikend is.....

Yvonne Pols

Zij koos voor het fotograferen van haar lievelingsonderwerp, het lieveheersbeestje! Of koos ze eigenlijk voor de krokus en zag ze daarna pas het lieveheersbeestje... ik weet het niet. Maar wat een plaat zeg!! Zo mooi. De vroege voorjaarsbloeiers in de achtergrond en het opvliegende lieveheersbeestje in de voorgrond met de vleugeltjes wijd. Hoe krijg je het voor elkaar! Knap is ook dat het kapoentje nog aardig scherp is ook, wat zul jij blij zijn met je foto. Enne... ik ben nu extra benieuwd, want een dag voor de deadline mailde ze mij nog dat ze deze foto wilde inruilen voor een andere. Nu wil ik toch echt weten welke foto dat dan wel niet was, als je deze wilde opofferen!! Ik had toen deze foto nog niet bekeken en dat is maar goed ook, anders had ik mij vast niet kunnen bedwingen om je keuze te beïnvloeden.

Yvonne kreeg 27 duimpjes, 21 hartjes en 5 sterren en staat daarmee met 74 punten op eenzame hoogte! Gefeliciteerd Yvonne.

De tweede plaats is voor Cynthia van Zwieten. Zij fotografeerde de mooie voorjaarsbloeier de bosanemoon. Ze koos daarbij voor een koele witbalans in blauwtinten. Een prachtige zachte plaat werd het met mooie scherpe details. Deze kun je zo verkopen voor aan de muur. Echt prachtig gedaan. Cynthia kreeg 2 duimpjes, 15 hartjes en 4 sterren en haalde daarmee 55 punten. Zo mooi gedaan weer.

Dan de derde plaats, die is voor Sandra de Man. Zij koos voor een andere manier om "ontluikend" uit te beelden. Ontluikende liefde tussen twee halsbandparkieten. Een aandoenlijke foto van deze mooie vogeltjes. De blauwe achtergrond kijkt prettig en als we goed kijken zien we in de achtergrond ook de ontluikende takken van de boom waar ze inzitten. Een prachtfoto die 24 duimpjes, 4 hartjes, 3 smileys en 3 sterren kreeg. Met 36,5 punt wist jij de derde plek in te nemen.

De vierde plaats is voor Deborah Stronk, zij fotografeerde (niet zo heel toevallig) net als Cynthia een bosanemoontje en koos voor een warme benadering met roze en blauwige tinten. De onscherpe bloem in de achtergrond maakt het plaatje compleet. Wat ik mooi vind aan deze is het licht in het hart van de voorste bloem. Ook deze foto kijkt heel aangenaam. Deborah kreeg 24 duimpjes, 1 hartje en 4 sterren en kwam daarmee op 30 punten en een vierde plek.

De hekkensluiter van deze top 5 is Marijke Fransz met een prachtige compositie. Mijn vijf punten gingen naar haar en naar Yvonne. De bloem is prachtig zacht vastgelegd en de achtergrond heeft een aangenaam verloop in kleur van groen naar oranje/geel wat in een diagonaal verloopt. De steel van de bloem komt perfect uit de linkeronderzoek en de uitsnede is geweldig. Erg mooi gedaan Marijke! Jij kreeg 14 duimpjes, 5 hartjes en 5 sterren en komt daarmee op een vijfde plaats in deze heerlijke top 5!! Geweldig gedaan.

De creativiteitsprijs was ook overduidelijk deze keer!! Want met 33 stemmen won Jan van Leeuwen deze eer met zijn foto van de schilder die de bloem aan het wit verven is. Zeer origineel en erg mooi uitgevoerd!! Echt top gedaan. Super leuk!!

Ik wil echt iedere deelnemer aan deze challenge bedanken, want er zaten zooooo veel mooie foto's tussen. Zoveel prachtige benaderingen, zoveel vroeg uitlopende boomtakjes, bloesems, en voorjaarsbloemen. Echt heeeeeerlijk om op zo'n manier opgevrolijkt te worden. Laat je niet uit het veld slaan door minder, weinig of misschien geen punten. Je bent de challenge voor jezelf aangegaan. Neem de feedback in je op en ga ermee aan de slag. En ooit sta je net als deze dames in de top 5. Maar dat is natuurlijk helemaal niet het belangrijkste van deze challenge.

Wat ik ook nog even kwijt wil is het volgende....

DANK JULLIE WEL TOPPERTJES!! voor al jullie FEEDBACK! Ik vind het zo tof dat steeds meer leden van deze club het aandurven om feedback te geven. Ook dat is namelijk een leerproces en iets waar je even doorheen moet om te doen. Want een ander feedback geven op een positieve maar wel nuttige manier is helemaal niet makkelijk. Je wil niemand kwetsen, maar je wil wel tips geven. Ik vind het zo tof dat steeds meer mensen zich vrij genoeg voelen om te reageren op de foto's!! Super Super bedankt dus!!

En natuurlijk bedankt aan alle stemmers!!! Tot volgende maand!! Hopelijk zijn er genoeg mensen die die challenge aandurven!! Go for it...

Ben je nog geen lid van de in2pictures.nl fotoclub meld je dan snel aan! En maak gebruik van dit mooie medium.

in2pictures fotoclub

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel