De Uitslag - Maandchallenge april - Storytelling/Verhalend portret

Deze maand was de maandchallenge een moeilijke. Het thema was Storytelling/Verhalend portret. Ondanks de moeilijkheidsgraad werden er toch nog aardig wat foto's ingezonden. De winnares van deze challenge stak met kop en schouders boven de rest uit.

Leonie Schijf wint deze challenge met een prachtige foto van haar dochter en haar cello. De foto spreekt boekdelen, de sfeer is zo ontzettend mooi. En LUISTER ALLEMAAL, Leonie was ook zo iemand die zei dat challenges best eng zijn om aan deel te nemen, want iedereen is zo goed en ik maak toch geen kans. Ondanks dat doet ze toch vaak mee en dat betaalt zich nu terug. Ze pakt hier gewoon de eerste plaats met een heel mooi ingetogen portret. En wat nu zo leuk is, is dat ze een heel ander plan had gemaakt waar ze heel veel moeite voor gedaan heeft. Maar die foto's zijn het niet geworden want ze voelde veel meer bij deze foto en dat is een goede keuze geweest (ook al heb ik die andere foto's niet gezien). Kiezen met je gevoel is altijd goed. Iedereen kan hier een verhaal bij verzinnen en dan nog steeds is het ook nog steeds een portret wat gewoon ook erg mooi is. Lieve Leonie, jij kreeg 12 duimpjes en maar liefst 28 hartjes, tel daar mijn 5 sterren bij op en je hebt een winnares met 73 punten.

Op de tweede plaats staat Alex Bussenius met ook een geniale foto met een mooi verhaal. Een huwelijksaanzoek gefotografeerd door twee cirkels heen die je dan meteen symbool zou kunnen zetten voor de ringen in het doosje. Je kunt hier weer een heerlijk verhaal bij bedenken. Wat mooie uitgevoerd ook qua belichting en scherpte, erg mooi gedaan. Jij kreeg 38 duimpjes, 1 hartje en 3 sterren en komt daarmee op 43 punten en dus een tweede plek. Van harte gefeliciteerd.

De derde plek is voor Jan van Leeuwen die hier enorm verrast met een foto in ouderwetse klederdracht. Er zit veel humor in de foto, het voelt een beetje als een klucht (voor mij dan). Ik word er in ieder geval erg vrolijk van. Het licht is wel vrij hard in de foto maar dat stoort mij totaal niet eigenlijk, alle aandacht gaat naar het verhaal. Iedereen bedenkt hier denk ik wat anders bij. Zo leuk gedaan. Jij kreeg 19 duimpjes, 5 hartjes , 7 smileys en 4 sterren en daarmee kom je op 36,5 punt.

Vierde is geworden Vivian van der Ham. Zij liet al eerder zien dat dit genre haar wel ligt. Zij zond voor de serie in januari ook al zo'n mooie verhalende serie in. Ik heb persoonlijk wel wat moeite met de kleurtoon van de foto maar dat is natuurlijk gewoon smaak. Het verhaal is overduidelijk en leuk in beeld gebracht. Met 19 duimpjes, 1 hartje, 3 smileys en 1 ster van mij kom je op de vierde plaats met 23,5 punt.

Op 1 punt na werd Lydia Venema vijfde. Wat een prachtig portret bij dit paardengraf. Erg mooi uitgevoerd en ook hier weer een doorzetter. Je doet eigenlijk met iedere challenge mee, ging er al eens met de creativiteitsprijs van door en nu zit je gewoon in de top 5. En dames en heren..... zij volgde nog niet zo heel lang geleden bij mij de driedaagse Complete Workshop Digitale fotografie en begon dus toen pas serieus te fotograferen. Enorm knap!

En ja, ja.... daar is ze weer!! Wederom is er bijna een vaste klant die er met de creativiteitsprijs vandoor gaat en dat is Natascha van Klei! Super leuk gedaan!! We zien hier haar teamgenootje Wendy Blauw verkleed als superman. De foto spreekt vele mensen aan en ik kan mij de lol ter plekke helemaal voorstellen. Hier moet toch bewegend beeld van zijn dames!! haha.. .ik kan niet wachten. Je kreeg maar liefst 20 smileys. Van harte gefeliciteerd. IEDEREEN ENORM BEDANKT voor het deelnemen. Volgende maand is het thema Baby Dieren!! Die challenge is voor IEDEREEN wel te doen denk ik, dus kom maar op met alle inzendingen!! Wil je ook wel eens meedoen of meestemmen, meld je dan aan voor de in2pictures fotoclub! Dit is helemaal gratis en heel leerzaam!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel