2022 - JANUARI JAARCHALLENGE - DE VIER JAARGETIJDEN!

NIEUW NIEUW NIEUW!!!

DE JAARCHALLENGE!!

jaarchallenge, maandchallenge, fotoclub, in2pictures.nl fotografie, fotoschool

Volgend jaar (2022) januari leveren jullie een VIERluik in en niet zomaar eentje, maar een

4 JAARGETIJDEN COLLAGE

Dit houdt in, 4 foto's met eenzelfde thema geschoten in de vier jaargetijden. Er is dus een winter, lente, zomer en een herfstfoto.

Je kiest steeds een zelfde thema. Dat mag weer van alles zijn, portret, natuur, landschap, macro, stad. Dat maakt niet uit, als het maar per foto duidelijk is welk jaargetijde het is.

Je kunt bv steeds naar exact een zelfde locatie toegaan en die jaarrond fotograferen, of een bepaalde techniek steeds herhalen, of een bepaald dier of onderwerp steeds opnieuw op een zelfde manier fotograferen. Hoe dan ook, zorg dat het een consistente serie wordt.

Wanneer je steeds eenzelfde object kiest (bv een molen), zorg dan wel dat de afstand, het standpunt en de uitsnede steeds hetzelfde is! Onthoudt dus goed hoe en precies waar je je eerste foto hebt geschoten, want daar zit je valkuil in!!

Na een prachtige winterweek heeft denk iedereen wel een prachtig uitgangsfoto kunnen creëren. Neem dit dus als startpunt en ga van daar uit door plannen en bedenken. Bedenk wat karakteristiek is voor de overige jaargetijden en zorg dat je dat terug ziet in de foto's.

Ga aan de slag, bedenk en creëer!!!! Jullie hebben een heel jaar de tijd, maar vergeet het niet he... je kunt in de herfst niet je zomer foto inhalen... zo werkt het niet.

Mijn serie klopt niet helemaal, omdat de foto's niet met dit doel gemaakt zijn. Dus zijn ze niet consistent genoeg, maar jullie gaan mij natuurlijk laten zien hoe het wel moet!!!

Insturen doen we pas in januari 2022 uiteraard!

 

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel