De Uitslag - Maandchallenge Mei 2021 - Baby dieren

Het is zover, tijd voor de uitslag van de Maandchallenge van de maand mei 2021.

Het thema was babydieren en het beoordelen van deze challenge bleek moeilijk met zoveel super schattige en mooie foto's. Er ontstond een ontzettend groot middengebied met heel veel foto's die bijna hetzelfde aantal punten in het middengebied. Maar er is ook een duidelijke top 5 samengesteld door jullie.

De eerste plaats ging naar Sandra de Man! Zij stuurde de ontzettend vertederende foto op van de babyeendjes die schuilen onder mama's vleugels. Een prachtig lief plaatje. Ik vind het ook leuk dat moeder erbij staat op de foto, maar dat zij toch niet de hoofdrol speelt. Die gaat echt naar het kleintje (de kleintjes) onder haar vleugel. Dat komt natuurlijk ook doordat moedereend de andere kant op kijkt. Zij heeft de fotografe ook helemaal niet in de gaten. De foto was lastig qua licht, dat kun je zien. Ik denk dat dit overdag was. Het water en de lichte veren van de eend zitten tegen overbelichting aan, maar toch moest het kleintje te zien zijn. Knap gedaan dus, dit zijn moeilijke lichtsituaties. Gefeliciteerd Sandra, jij kreeg 31 duimpjes, 12 hartjes en 4 sterren en komt dus in totaal op 59 punten. Van harte gefeliciteerd.

De tweede plaats is voor Deborah Valerie. Zij had wel heel prachtige lichtomstandigheden om dit trio te fotograferen. Daarvoor moest ze echter wel heel vroeg het bed uit! Net na zonsopkomst in een bedauwd weiland dit tegenkomen is een droom, net als de foto trouwens. Wat een heerlijk warm en sfeervol plaatje zeg. Deborah kreeg voor deze werkelijk prachtige foto 22 duimpjes, 13 hartjes en 5 sterren en kwam daarmee op een totaal aantal van 53 punten

De derde plaats is voor Cynthia van Zwieten. Zij schreef dat dit helemaal niet de foto is die ze wilde maken, maar second best... nou ja, dit is toch gewoon heerlijk. Ik vind het altijd zo prachtig met babyzwaantjes. Die minivleugeltjes.... als je daar een vergelijkbare foto naast zet van papa-zwaan met zijn enorme vleugels dan weet je dat er nog veel moet gebeuren wil dit kleintje groot worden. En toch gaat dat razendsnel en die vleugels lijken soms wel het laatste lichaamsdeel wat mee gaat in de groei. Ik vind het een heerlijke foto en een mooie compositie en bewerking. De gele bloemetjes versterken het lentegevoel. Cynthia kreeg 19 duimpjes, 9 hartjes, 1 smiley en 3 sterren en kwam daarmee op 37,5 punt.

De vierde plaats is voor Daphne Scholte, ja het kon natuurlijk niet anders dat zij een foto zou insturen van haar eigen pup. En dat deed ze weer op haar eigen wijze, met een prachtige kleurrijke, zachte en romantische bewerking. Echt een heel erg mooi plaatje die ik als ik Daphne was in een lijstje zou stoppen!! Heel mooi gedaan. Jij kreeg 20 duimpjes, 6 hartjes en 5 sterren. Waarmee je in totaal op 37 punten kwam.

De vijfde plek is voor Chantal Heemskerk! Volgens mij is dit de eerste keer dat Chantal de top vijf haalt (of vergis ik mij?). Wat een ontzettend schattige foto van dit mini hondje. Volgens mij herken ik dit hondje ook. Dit moet bijna wel kleine Twix zijn. Het is zo'n ontzettend schattig hondje, die hier vakkundig op ooghoogte (en dat is een challenge op zich, voor een hondje van net 10 cm hoog) is vastgelegd. De madeliefjes in de voorgrond zorgen voor een perfecte schaalbepaling. Hierdoor kun je meteen zien hoe klein het hondje eigenlijk is. Dat is vaak juist het moeilijke, maar dat heeft Chantal erg goed gedaan.

Jij kreeg 9 duimpjes, 2 hartjes, 3 smileys en 4 sterren. Daarmee komt het totaal op 18,5 punt. Geweldig goed gedaan!

Dan is er nog de creativiteitsprijs. Die gaat deze keer naar Marianne VanWilgen-Felten!!

Zij schoot het enorm schattig lammetje wat met zijn koppie door het hek steekt om het sappige gras aan de andere kant van de wei op te peuzelen. Daarnaast was ie zo te zien erg geïnteresseerd in de fotograaf die hier ook zo'n beetje plat op de buik moet hebben gelegen. Wat een heerlijke uitslag weer!!

Marianne kwam nog bijna in de top 5 met haar foto, want met 8 duimpjes en maar liefst 17 smileys kwam zij op 16,5 punt in totaal. Heel mooi gedaan dus. Gefeliciteerd.

Ik vind het zo ontzettend leuk dat er weer zo veel foto's ingezonden zijn en dat er ook weer veel mensen aan het beoordelen zijn gegaan!! Erg fijn dat dat gebeurt. Zoals ik al eerder zei is ook dat een leerproces, voor de beoordelaar en de ontvanger van het opbouwende oordeel. Dank jullie wel daarvoor.

┬ę 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel