De Uitslag - Maandchallenge Juni 2021 - Lekkerrrrrr

Het is tijd voor de uitslag van de maandchallenge van de maand juni. Het thema was LEKKERRRRRRR..... en oh oh oh wat heb ik zitten watertanden bij alle heerlijke plaatjes die voorbij zag komen. Verschillende benaderingen, van heel frivool naar ingetogen, moody of traditioneel. Het waren dan misschien niet veel inzendingen maar dat maakt wel dat ik de mensen die wel de moeite voor deze challenge hebben genomen nog meer waardeer. Dit was ook echt een challenge waarvoor je dingen moest doen... het is niet iets wat op je pad komt toevallig en wat je dan fotografeert, net als bv bij de babyeendjes.

Hier moet je een plan voor maken en tijd in steken en dat is waarschijnlijk wat veel mensen tegenhield of misschien houdt je helemaal niet van food fotografie, dat kan ook. Ik weet zeker dat degenen die wel mee hebben gedaan nu ook heel duidelijk kunnen aangeven of ze het wel of niet leuk vonden om te doen. Bij een aantal foto's voel ik de passie ervan af spatten, dan kun je zien dat het niet zomaar een kiekje is. Maarrrrrr door naar de uitslag.

De nummer 1 van deze challenge is ook meteen de eerste foto in stemronde. De mierzoete smarties foto met glitterachtergrond geschoten door Vivian van der Ham! Wat ik zo leuk vind aan deze foto is allereerst de vrolijkheid. De achtergrond is perfect afgestemd op de kleuren van de smarties. Maar daarnaast komt er nog een heleboel werk bij kijken. De op kleur gesorteerde smarties stromen in een mooie golf het beeld in, komend vanuit een pot waarin die sortering nog niet gemaakt is, die komt pas op gang als ze de pot uitrollen. Dat vind ik erg goed gedaan. Je kunt gewoon zien dat hier tijd in is gestoken. Ik kan mij ook voorstellen dat de compositie ook niet in een keer naar je zin was Vivian en dat je met standpunten gepeeld hebt. Al met al maken deze factoren dat het een topfoto is geworden. Van harte gefeliciteerd met je eerste plek. Ik ben het overigens met Hans eens dat ik het kader in deze foto, mede door de donkere flink aanwezige schaduw van mij weg had gemogen. Deze foto is sterker zonder kader. Soms werkt dat gewoon niet zo goed, terwijl dat op andere foto's weer wel mooi is. Jij kreeg 16 duimpjes, 13 hartjes, 2 smileys en 5 sterren, wat je in totaal op 48 punten en dus een eerste plek brengt!! Top gedaan.

Dan de tweede plek, die gaat naar de macarons van Bianca Koerten. Ook weer zo'n foto om bij te watertanden. De mierzoete macarons in heerlijke pasteltinten zijn mooi vanaf de voorkant gefotografeerd wat zorgt voor een mooie dieptewerking. Ik vind het ook fijn dat niet het hele bordje maar een deel is gefotografeerd. De zachtblauwe voor- en achtergrond bieden een mooie rustige omlijsting voor de koekjes (of wat zijn het eigenlijk, tis geen koek, geen snoep, geen gebak... nou ja, gewoon lekker is ook genoeg). Bianca kreeg 31 duimpjes!!! 5 hartjes en 4 sterren. Daardoor kwam jij op 45 punten en dus een tweede plek! Van harte gefeliciteerd.

De derde plek gaat naar de heerlijk overdadige mega machtige heerlijke cocolademelkbekers van Astrid Roosen. Je krijgt hier direct trek van, maar ik denk ook meteen... ik kom nog niet tot de helft van zo'n glas. Maar het ziet er mega lekker uit. De belichting komt van rechtsvoor waardoor het rechterglas goed in het licht staat, maar het achterste glas minder licht vangt. Daardoor gok ik dat een compositie naar rechts toe gericht misschien beter had gewerkt. Dan had ook het achterste glas meer licht gevangen. Om de donkere onderdelen beter af te laten steken van de achtergrond zou ik aan de achterkant een lamp gezet hebben. Die maakt dan randjes om de onderwerpen, waardoor ze beter loskomen. Maar dat is voor een eventueel volgende keer, dit is gewoon een geweldig goed voorbeeld voor deze challenge!! Want lekkerrrrrrrr is het op zeker! Heel erg goed gedaan Astrid. Jij kreeg 22 duimpjes, 9 smileys en 4 sterren, waardoor jij op een totaal aantal van 44 punten komt. Chapeau!!!

De vierde plek dan is van een van mijn favorieten. De tulband van Jacqueline Donker. Zij koos voor een enorm sfeervolle en stemmige foto die wat mij betreft zo in een magazine of kookboek zou passen (op de cover dan wel he!!). De tulband staat er haarscherp op, ook hier werkt het weer goed dat niet de hele cake maar slechts een deel in beeld staat. De beweging in het poedersuikerstrooisel is ook echt heel mooi gedaan. de verdeling is perfect. Vaak is het probleem dat de suiker maar op 1 plek valt, maar ik gok dat jij dit met een zeef hebt gedaan. Het is echt heel mooi gedaan. Less is more geldt in deze foto absoluut. Prachtig gedaan Jacqueline. Jij kreeg 16 duimpjes, 8 hartjes en 5 sterren van mij vanwege de perfecte uitvoering en de heerlijke sfeer. En daardoor kom jij op een totaal van 37 punten en dus de 4e plek.

De vijfde plaats tot slot is voor het über vrolijke portret gefotografeerd door Sandra de Man. Hoewel je eigenlijk geen portret mocht schieten voor deze challenge vond ik het zo leuk en creatief gevonden dat ik deze toch volwaardig mee wilde laten doen en niet zonder resultaat dus. De snoepjes die aan mond/gezicht van de dame kleven zien er mooi en fris uit. Het is niet rommelig of sticky of viezig. Maar alles ziet er fris en schoon uit en daar valt of staat je foto mee. En die van jou staat als een huis. De blik van het model werkt ook heel erg mee, het is heel natuurlijk geposeerd ondanks de ongemakkelijke houding met je tong uit je mond. Ook dit zou wat mij betreft een coverfoto kunnen zijn voor een zomers magazine. Wat een fantastische plaat zeg. Jij kreeg 7 duimpjes en 12 smileys (waardoor je bijna ook de creativiteitsprijs won) en van mij 3 sterren. Daardoor kwam je op 16 punten en een vijfde plek.

Dan de creativiteitsprijs..... ja hoor.... daar is ze weer!! Terug van eigenlijk nooit weg geweest. Natascha van Klei-Schot flikt het hem weer. Met eigenlijk een heel eenvoudige maar ijzersterke foto weet zij 14 creativiteitsstemmen op haar naam te zetten! En kroont zich daarmee tot de onvervalste creativiteitskoningin!! Top gedaan Natascha. Ik wilde nog even zeggen dat de foto qua scherptediepte en standpunt ook heel goed in elkaar zit. De zachtblauwe achtergrond is ook een fijne toevoeging. Allemaal enorm gefeliciteerd met jullie plekje in de top5!!! En dank jullie wel voor jullie toewijding, doorzettingsvermogen en deelname!!!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel