De uitslag - Maandchallenge september - Structuur

De uitslag van de maandchallenge met als thema STRUCTUUR is bekend!!

 

Er waren vele inzendingen wat ik erg leuk vind natuurlijk. Dat maakte het kiezen ook niet makkelijker. Het was een nek aan nek race tussen de nummers 1 en 2. Gisteren was er een andere nummer 1, maar de nummer 2 maakte een inhaalslag en werd vandaag alsnog eerste.

 

De eerste plaats is dan ook voor Jaimy-Jane Vermeij. Zij schoot een onderwerp wat misschien zoals je in de commentaren leest wel voor de hand ligt, de nerven van een blad. Maarrrrr dat deed zij op een hele mooie manier waardoor ze toch de aandacht van de kijker wist vast te houden. De mooie lijnen in de foto helpen ook heel erg mee. Kortom, het was eigenlijk dubbel moeilijk wat ze heeft gedaan en daarom heeft ze verdiend gewonnen. In een notendop: prachtige compositie, kleuren en belichting! Heel goed gedaan. Jaimy doet volgens mij voor het eerst mee met de challenge en heeft hiermee meteen de winst te pakken. Super goed gedaan Jaimy!!! Jij kreeg 28 duimpjes, 7 hartjes en van mij 4 sterren. Daarmee kwam je op een totaal van 46 punten. Van harte gefeliciteerd!!

 

De tweede plaats is voor Debby Vis. Deze foto viel mij onmiddellijk op en heeft dan ook mijn 5 sterren ontvangen. Maar ik heb dan ook een zwak voor dit soort onderwerpen. Het geheel is prachtig vastgelegd in een mooie compositie en prachtig helder belicht.

Er is ook niets scheefs aan, wat heel prettig kijkt. Een kleine kanteling van de camera kan zo'n foto al verpesten, maar dat is hier dus niet gebeurd. Dat geldt overigens ook voor de nummer 1 hoor, ze waren goed aan elkaar gewaagd.

Debby ontving 13 duimpjes, 11 hartjes, 3 smileys en 5 sterren en kwam daarmee op 41,5 punt! Super goed gedaan.

Oh ja.... en daar gaan we weer. Ik hoor altijd er staan altijd dezelfde namen in de top 5. Dat klopt soms, er zijn namen die vaak terugkeren (maarrrrr zij doen dus ook ALTIJD mee.... vergis je daar niet in). Maar Debby deed begin dit jaar pas de Driedaagse bij mij en staat nu dus gewoon op de tweede plek! Iedereen kan en moet dus eigenlijk gewoon meedoen. En winnares Jaimy doet voor het eerst mee en is dus ook een nieuwe naam. Super tof toch!!!!

 

Dan de derde plaats, die is voor Sietsanne Scheppink. Haar specialiteit is sfeervolle macrofoto's en dat bewijst ze met deze mooie foto. De structuren in de foto zijn prachtig en de nabewerking werkt absoluut sfeerverhogend! Echt mooi gedaan. Het licht zit wel op het randje van overbelichting, maar dat stoort niemand. Sietsanne krijgt 14 duimpjes, 7 hartjes en 3 sterren en komt daarmee op 31 punten.

 

De vierde plaats is voor Cynthia van Zwieten en daar moet ik zo om lachen. Zij appte mij dat ze echt maar wat ingestuurd had om niet over te slaan. Ze zei het is echt mijn slechtste foto ooit.... iets met de lat hoog leggen voor jezelf! De foto is natuurlijk gewoon prachtig, maar inderdaad je herkent Cynthia's lichte stijl er minder in en ze vond dat er teveel ruis zat in de donkere delen. Zo zie je maar dat wanneer je uit je comfortzone stapt het niet perse slecht is omdat je dat zelf denkt omdat het niet direct bij je past... zo dat is best een ingewikkelde zin. Maar jullie snappen vast wat ik bedoel. Cynthia gefeliciteerd met je vierde plek. Jij kreeg 18 duimpjes, 4 hartjes en 4 sterren en kwam op 30 punten.

 

En dan de vijfde plek voor Pim. Een andere favoriet van mij, ik houd hier enorm van. Ik zou deze foto zo als behang in mijn woonkamer hangen. Heerlijk rustgevend deze prachtige plaat van Pim. Gisteren was Pim nog derde, maar vandaag zakte hij naar de vijfde plek. Ik vind het gewoon een erg mooie foto. De zachte structuur van het zand en het diffuse licht maken het een prachtige serene plaat. Het leuke vind ik ook dat je vaak bij structuurfoto's in het zand zou kiezen voor een ondergaand of opkomend zonnetje om de structuren van één kant aan te lichten. Daar is hier niet voor gekozen en juist daardoor behoudt je het serene gevoel. Prachtig Pim!!

Jij kreeg 19 duimpjes, 3 hartjes en 4 sterren. Daardoor kwam jij op 26 punten in totaal.

 

En de creativiteitsprijs, die was overduidelijk voor een foto die compleet afweek van de rest en dan heb je deze prijs dik verdient! Bianca Koerten schoot deze zeer unieke, vrolijk gekleurde foto van een boek met daarop de tekst Structuur met daaruit stekend de perfect gestructureerde gekleurde lipjes in dezelfde kleuren als op het boek. Mooi vastgelegd en nogmaals heel goed bedacht. Het is een andere manier van structuur in beeld brengen en daarom is dit denk ik de enige foto die de creativiteitsprijs had kunnen krijgen.

 

Dan wil ik nog even benadrukken dat de uitslag echt heel dicht bij elkaar lag. Er waren heel veel middenmoters met rond de 20 punten wat echt heel bijzonder is. Ik wil iedereen dan ook bedanken voor het meedoen en laat je nooit ontmoedigen wanneer je weinig punten hebt gekregen, want iedereen die nu in de top 5 staat heeft wel eens 0 of weinig punten gekregen voor zijn/haar foto. Maar het zijn wel doorzetters, mensen die al jaren meedoen met deze challenges en zich dus zichtbaar verbeteren iedere keer weer. Dusssss doe mee! Lees de commentaren, leer ervan en zet door. Dan zul je zien dat je iedere maand een stapje vooruit gaat.

 

De challenge voor volgende maand is ook weer een superleuke waar je wel even over na moet denken en waar je heeeeel veel kanten mee op kunt! Laat je inspireren en doe mee.

Iedereen die nu meegedaan heeft en die de moeite heeft genomen om te reageren op de foto's heel hartelijk bedankt!

De challenges tot en met januari 2022 staan al online, dus jullie kunnen vooruit denken als je wilt.

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel