2022 - Februari - Ode aan de zwaan

maandchallenge in2pictures.nl fotografie fotowedstrijd challenge

Zwanen zijn prachtige dieren. Ze zijn imposant, sierlijk, maar soms ook onhandig, gracieus, monogaam en beschermend. En met hun enorme omvang zijn ze ook best indrukwekkend. Het zijn ook geen vogels die je van dichtbij moet willen begroeten, dus voorzichtigheid, afstand en respect zijn geboden in deze challenge.

Ik daag jullie namelijk uit om een mooie foto van de zwaan in te sturen voor de maandchallenge van de maand februari. Dit mag een detail zijn van de zwaan, het mag 1 zwaan zijn of een groep zwanen, een zwaan in het landschap mag ook (zolang de zwaan maar een duidelijke rol speelt in het beeld). Misschien vind je nog een paartje wat elkaar het hof aan het maken is, het zou nog kunnen...

Omdat ik weet dat februari qua licht niet altijd een ideale fotografie maand is, krijgen jullie voor deze keer de mogelijk om (als het niet lukt om een nieuwe foto te schieten) uit je archief te putten. De foto mag NA 1 juli 2021 geschoten zijn!! Niet eerder. Zwanenbaby's zal ik daarom in deze challenge dus niet zien, het gaat om jonge/volwassen zwanen.

Maar februari biedt ook kansen, want de zonsopkomsten zijn niet heel vroeg en de zonsondergangen niet heel laat. Bovendien is het lage licht in de ochtend en avond prachtig om in te fotograferen. Of wat denk je van de mistige omstandigheden die we de afgelopen tijd gezien hebben!! Alles kan en mag dus, met inachtneming van bovengenoemde limieten.

Let op dat je de dieren nooit stoort, benader ze van af een afstandje langzaam (maar blijf op afstand) en laat ze aan je wennen, dan schiet je de mooiste beelden. Een telelens is hier geen overbodige luxe uiteraard. Een zwaan die met de veren hoog en de kop laag op je afzwemt wil jou daar niet hebben, kijk naar de signalen en respecteer hun leefgebied.
Tip; een zwaan die de veren oppoetst, zal ze hoogstwaarschijnlijk vlak daarna uitschudden. Dus heb geduld en doe je best!!

Je stuurt je beste foto per e-mail naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties).

Hoe neem je deel aan de maandchallenge?

- op de eerste dag van de maand wordt er een nieuwe maandchallenge uitgeroepen door in2pictures.nl fotografie

- je stuurt vanaf de 1e tot uiterlijk de 25e van de maand 1 foto in voor de challenge 

- je mailt deze foto naar fotoclub @ in2pictures.nl (zonder spaties), dit mag ook via wetransfer.com

- je mag de foto niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

Dussssss doe mee!! 

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel