Vierkante meter uitdaging

Online Workshops & Coaching | Workshops & Excursies | Agenda | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Dit is een nieuw concept workshop voor de in2pictures fotoschool. Dit is een macrofotografie workshop. Het gaat over het leren de rust te nemen voor een foto, ofwel iets meer tijd nemen voor een foto en minder snel tevreden zijn. 
Wat ik vaak zie is dat mensen iets moois zien, er meteen een foto van schieten en weer doorgaan. Achteraf hoor je dan vaak, ja maar die vlinder zat niet zoals ik wilde, maar ja, dat kan ook niet. Maar geloof mij, dat wanneer je de omgeving iets beter analiseert en even iets langer de tijd neemt dat het resultaat dan heel veel mooier wordt. Ook wanneer de tijd die je hebt beperkt is. Dat komt omdat je dan werkt met voorkennis en die kun je iedere dag gebruiken.

Je krijgt in deze workshop een zeer beperkt plekje waar je een uur lang gaat werken (ongeveer een vierkante meter) met weinig prikkels en een onderwerp wat je in eerste instantie misschien geeneens ziet. Tenminste dat is wat je in eerste instantie misschien denkt. Totdat je de rust vindt om beter te kijken! Dan gaat er ineens een wereld voor je open, een wereld die er door je macrolens ineens heel anders uitziet! 
De opdracht wordt dat je verschillende technieken gaat proberen op hetzelfde onderwerp, verschillende belichtingen en verschillende standpunten. Doordat je echt maar een beperkt onderwerp hebt word je uitgedaagd om creatief te zijn. Hoe maak je dan toch een mooie foto van een ogenschijnlijk saai onderwerp.
Doordat je gedwongen wordt je rust te nemen voor een foto zal er "hopelijk" meer gaan lukken. Het laat je zien dat je in de fotografie van niets iets kunt maken, zolang je de rust neemt om er op een mooie manier naar te kijken.

Klinkt het zweverig?? Nee hoor, zo is het niet bedoeld, maar ik hoop wel dat je na deze workshop nieuwe inzichten krijgt en op een andere manier gaat fotograferen. In alle rust met de in deze workshop geleerde opties allemaal in gedachten zul je je niveau zeker weten weer wat opkrikken.

Wat leer je tijdens deze workshop?​

 • de workshop gaat echt over macrofotografie
 • je leert de rust te nemen voor een foto
 • je krijgt nieuwe inzichten en leert technieken beter toe te passen

Wat zijn je vaardigheden voor deze workshop?

In principe kan iedereen op ieder niveau meedoen, maar het helpt wel als je al bekend met de belichtingsdriehoek en je dus de termen diafragma, sluitertijd en iso kent.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera die de Av/A en/of M stand heeft

- een lens met een zo groot mogelijk diafragma, ofwel een hele lage f-waarde. Liefst rond de f2.8, maar iets hoger kan ook

- een macrolens 

- een statief is fijn om direct maar mee te oefenen, aangezien ook dat iets is waar veel mensen geen tijd voor nemen

Aantal deelnemers

De workshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 10. 

Waar en wanneer?

Locatie: in de studio van in2pictures fotoschool en eventueel in de directe omgeving buiten

Tijdstip: 10:00 uur tot +/- 13:00, de werkelijke eindtijd kan iets afwijken.
​De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs voor deze workshop is 60 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Sorteer op
 • Vierkante meter uitdaging - Macrofotografie
  Vierkante meter uitdaging - Macrofotografie

  Workshop: Vierkante meter uitdaging
  Datum: zondag 11 september 2022
  Locatie: Studio van de in2pictures fotoschool in Hoogvliet
  Tijd: 10:00 uur tot +/- 13:00
  Prijs: 60 euro

  € 60,00
© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel