De uitslag - maandchallenge "Onheilspellend" Oktober 2021

Het is tijd om de uitslag van de maandchallenge met het thema "ONHEILSPELLEND" bekend te maken. En man, man, man, dit was er eentje die wel discussie opleverde. Sorry nog Jan Van Leeuwen dat ik je even onterecht commentaar gaf en dank je dat je de moeite hebt genomen om iedereen van commentaar te voorzien. Zo zie je maar, dat ik het soms ook lastig vind om objectief te blijven.

De discussie in deze challenge ging vooral over het photoshop deel. Het was vooraf gezegd photoshoppen mag, sterker nog je mag helemaal los gaan! En dat is absoluut gebeurd, wat een geweldige creaties heb ik gezien zeg. Maarrrrr dan nog kan het zijn dat je niet van gephotoshopte foto's houdt en dat mag.

De strijd om de koppositie ging deze keer tussen twee Bianca's! Maar de eerste plek is deze keer toch heus met een overweldig aantal punten (56 maar liefst) naar Bianca Koerten!!!

Zij schoot de foto van het kunstwerkje op de heuvel, het kerkje tegen een behoorlijk onheilspellende lucht! Een prachtig shot met een geweldige lucht en er is weinig photoshop aan te pas gekomen, terwijl juist dat iets is waar Bianca heel goed in is weet ik toevallig. Ik had van haar dan ook eerder een photoshop project verwacht, maar ik ben het heel erg eens met haar keuze voor deze foto. Ze mag terecht heel erg trots zijn op haar prachtige foto en haar eerste plek. Bianca kreeg 20 duimpjes, 16! hartjes en 4 sterren. Dit bracht haar op in totaal 56 punten.

Van harte gefeliciteerd met je eerste plek.

De tweede plek gaat dus ook naar een Bianca, Bianca Pijper-Jongeneel deze keer!! En lieve Bianca wat ben ik ongelofelijk trots op jou, je hebt de afgelopen twee jaar zoveel tijd en energie gestoken in fotografie en bent van nul naar al heel ver gekomen!! Bizar om dit te zien. Dit jaar volgde je bij mij de workshop Photoshop en Lightroom en om je dan dit in te zien leveren is niet alleen op dit gebied fantastisch, maar ook fotografisch is het echt een mooi shot (of shots). De compositie is echt heel mooi gekozen, met de spinnenwebben aan de buitenkant van het raam. Het half doorzichtige meisje die als een ware geestverschijning ronddoolt in dit verlaten huis is ronduit spooky. En het is mooi gedaan, echt ik ben zooooo trots op jou, wat een stappen heb jij gezet dit jaar. Van tranen van frustratie naar dit hoogtepunt in slechts een paar maanden. Chapeau!! Told you... dat je een niveau omhoog gegaan bent, geloof je mij nu?

Jij kreeg 23 duimpjes, 5 hartjes en mijn 5 sterren. Dit bracht jou op 38 punten.

De derde plek is voor Daphne Scholte, de photoshop koningin! ik wist al wel dat je iets zou gaan creëren voor deze challenge, maar dat je zoooooo veel moeite zou doen dat had ik niet verwacht. Ik heb begrepen dat dit een idee was, wat al twee jaar in je hoofd borrelt en sinds kort heeft je meisje op de foto haar eigen paardjes en dus kon dit idee met eigen middelen uitgevoerd worden. Kind en paard werden geschminkt en gefotografeerd. Daarna volgde het hele photoshop traject, wat je echt heel kunstig gedaan hebt. Niet voor niets koos Kamera Express jouw foto als Halloween promo! Top!!

Maarrrrr..... eigenlijk had ik je moeten diskwalificeren, want de stemming moest anoniem zijn en door je foto's al voor het einde van de challenge te plaatsen had ik je kunnen uitsluiten voor deze challenge. Omdat het resultaat te mooi was heb ik dat niet gedaan, ik weet hoeveel werk hierin zit. Maar alsjeblieft niet meer doen hoor. Ik snap het wel, want je wilt deze halloween foto's wel tijdens en voor halloween laten zien en je hebt het alleen op je eigen kanalen getoond, maar toch zijn er dan fotoclubbers die de foto al gezien hebben.

Maar het is je vergeven Daphne, want je foto is werkelijk een pareltje en wat een werk zit hierin!! Je mag nog wel even uitleggen hoe je dit gemaakt hebt en wat je hier allemaal voor hebt moeten doen!! Ik ben een beetje confused wat betreft de grote oranje bal achter het huis, ik weet niet waar ik naar kijk. Maar dat is het enige wat ik hierover te zeuren heb. Prachtig gedaan!!

Oh ja, je pakte ook nog de creativiteitsprijs. de creativiteitsstemmen waren deze keer enorm verdeeld en dus wist je deze prijs met slechts 5 stemmen al te pakken! Haha... dubbele winst dus!

Je kreeg 17 duimpjes, 6 hartjes, 5 smileys en 4 sterren en dus kwam je op 35,5 punten.

De vierde plek is voor Angelique van der Es!!! Hoe leuk joh ook weer dit. Je hebt mij een paar jaar geleden gevonden en kwam Personal Coaching doen, sindsdien ben je niet meer weg te slaan en heb je je ingeschreven voor alle workshops/excursies die nog op het programma stonden. Enorm leergierig ben je en er vallen steeds meer kwartjes! Deze foto vergt ook weer voorbereiding en een goed model. Nou dit heb je gevonden. De blik is geniaal en de zwart-wit omzetting doet het hier erg goed!! Jij kreeg 17 duimpjes, 4 hartjes, 3 smileys en 3 sterren en dus 29,5 punt!! Van harte gefeliciteerd!!!

Dan de vijfde plek, deze is voor Leonie Schijf!! Jeetje Bianca en Leonie wat zijn jullie lekker bezig geweest. Jullie hadden mij al vertelt dat jullie samen op vakantie gingen en dat er wilde plannen waren voor deze challenge maar de uitkomst is nog beter dan ik verwacht had.

Photoshoptechnisch zit hier nog wel een verbeterpunt in. De verminderde verzadiging rondom het model loopt wel heel royaal door, waardoor ook de bosbodem erin meegaat, dat had ik graag anders gezien, maar daar gaat het niet perse om. De sfeer is prachtig neergezet, het had van mij nog wel iets donkerder gemogen voor extra drama, maar wat een werk en wat een leuke meewerkende modellen hadden jullie. Ik ben weer heel erg benieuwd naar jullie verhalen, want er moeten achter jullie beide foto's weer geniale en lachwekkende verhalen zitten!! Kan bijna niet anders Je bent dik geslaagd voor de "onheilspellend" challenge. Jij kreeg 17 duimpjes, 5 hartjes en 2 sterren en kwam daardoor op 29 punten in totaal. Slechts een half puntje minder dan de nummer 4 en 1 vol punt meer dan Cynthia die zesde werd.

Ik wil heel graag IEDEREEN heel hartelijk bedanken voor de prachtige inzendingen en de moeite die gedaan is voor de ingezonden foto's! Echt jullie zijn geweldig!!! Op deze manier wil ik nog lang doorgaan met de challenges.

En ik wil iedereen bedanken die de moeite heeft genomen om de foto's te beoordelen!! Jullie zijn geweldig, het is erg leerzaam om de mening van anderen te horen en te lezen. Ook wanneer je het er misschien niet mee eens bent is het leerzaam. Het is bovendien ook een leerproces om te leren beoordelen, want het is heus niet altijd makkelijk om positief en toch kritisch te blijven. Super bedankt!!!!

OP NAAR DE VOLGENDE CHALLENGE!!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel