De uitslag - maandchallenge november 2021 Oranje/Rood

De maandchallenge van de maand november stond in het teken van de kleuren Oranje/Rood. Het onderwerp in de foto was ondergeschikt aan de kleur. En daardoor werden er ontzettend gevarieerde foto's ingezonden en daardoor lagen de uitslagen ook vrij dicht bij elkaar, want smaken verschillen nu eenmaal.

Maarrrrrrr de winnaar van deze challenge is geworden...

Bianca Pijper!

Zij maakte een prachtige macrofoto, met prachtige scherpte op de stampers van de bloem en een intens rode kleur van het blad. De waterdruppeltjes geven extra dynamiek aan de foto. De compositie is mooi, als ik iets had moeten veranderen dan had ik het hoekje rechtsboven weg gelaten door het standpunt iets aan te passen. Maar dat is alles. Super goed gedaan Bianca!!!

Jij kreeg 18 duimpjes, 10 hartjes en 4 sterren, wat jou brengt op 42 punten.

De tweede plaats is voor Hans van der Boom. Hij maakte een foto die helemaal past bij de tijd van het jaar. Knalrode kerstballen. De scherpte is prachtig en de diepte door de ballen in de achtergrond voegen echt iets toe. De verdeling van de ballen op het scherm is mooi en de foto is recht dat kijkt ook erg prettig. Want vergis je niet, deze foto lijkt misschien makkelijk, maar de lijnen gaan in zo'n foto heel snel schuin lopen. Ik vermoed ook dat er nog wel iets rechtgezet is achteraf, aangezien de foto van beneden naar boven is genomen, lukt dat bijna niet zonder schuine lijnen. De keuze van rechtzetten is een juiste geweest. Juist daardoor straalt de foto rust uit, het kijkt fijn. Mooi gedaan Hans.

Jij kreeg 14 duimpjes, 9 hartjes, 3 smileys en 3 sterren en kwam daarmee op 36,5 punt. Goed voor een tweede plaats/

De derde plek is voor een zeer creatief plaatje. Leonie Schijf koos voor een portret van twee roodharige meisjes die liggen in een veld van knalrode kerststerren. Ik houd er enorm van als er een concept wordt uitgedacht en dat is hier gebeurt. Dit is vooraf gepland en zorgvuldig uitgevoerd. Ik vind de uitsnede spannend. De kindjes liggen een hoekje en zijn doordat ze minder dan een kwart van de foto vullen ondergeschikt aan de rode kleur van de kerststerren. En dat vind ik knap en gewaagd. Ik ben mij wel steeds aan het bedenken of ik het nu wel of niet storend vind dat het linker meisje dat blad bijna op haar oog heeft. Maar ik kom niet tot een oordeel. Het betekent wel dat ik er graag naar kijk en dat ik er de tijd voor neem om de foto te bekijken en dat is simpelweg de kracht van een goede foto. Daarom kreeg deze foto van mij 5 sterren.

Leonie krijg 6 duimpjes, 5 hartjes 3 smileys en 5 sterren. Daarmee kom je op 22,5 punt en de derde plaats. Supergoed gedaan.... alweer!!!

De vierde plaats is voor Bianca Koerten. Zij fotografeerde haar dochter bij het kampvuur. De sobere dromerige uitstraling van het meisje zorgt ervoor dat je hier een verhaal bij gaat verzinnen. Wat is er gebeurt, is ze iets aan het overdenken, is ze verdrietig of zit ze simpelweg na te genieten van een mooie dag en een beetje bij te komen. Wie zal het zeggen. Een foto met een verhaal en dat verkoopt.... het is niet makkelijk om een foto met een verhaal te schieten overigens. Probeer het maar eens, zonder dat het al te veel opgezet lijkt. De diepte in de foto is fijn, het voelt alsof de lens van de camera gesmolten moet zijn bij het maken van de foto. Hij lijkt echt vanuit het vuur gemaakt te zijn.

De foto van Bianca kreeg 10 duimpjes en 5 hartjes en komt daarmee op 20 punten en de vierde plek. Van harte

gefeliciteerd

!!

En dan de vijfde plaats, de hekkensluiter is voor de lieve rode kater van Jacqueline Kieft. De kat ligt in knalrood herfstblad en op die manier zijn de kleuren oranje en rood in één plaatje gevangen. Goed gezien en goed bedacht.

Ik heb wel wat moeite met de compositie. Ik vind het jammer dat de kat net aan de randjes wegvalt. Ik ben van mening dat je een onderwerp óf helemaal goed afkapt óf er helemaal op zet. Maar de ragscherpe ogen van de kat maken heel veel goed. Je verdrinkt in die prachtige ogen en die trekken precies de juiste aandacht. Jacqueline kreeg 10 duimpjes, 2 hartjes en 5 smileys en daarmee kwam je met 19 punten op een vijfde plek. Toppie!!

De creativiteitsprijs daar was zo'n beetje iedereen het wel over eens, want met 17 stemmen pakt Jan van Leeuwen hier meer dan terecht de creativiteitsprijs mee!! Een ongelofelijk leuke foto. Rustig door de basic achtergrond, er is niets wat af kan leiden van het plaatje. En dan het leuke tafereeltje van de miniatuur mannetjes op de tomaat, die bezig zijn tomatensap te tappen (zo lijkt het...).

Erg origineel bedacht en prachtig mooi uitgevoerd. Jij kreeg naast 17 smileys, ook 4 duimpjes en 3 sterren en daarmee viel je nog maar net buiten de top vijf.

Gefeliciteerd

Jan met deze leuke foto!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel