De uitslag jaarchallenge Januari 2022 - Vier Jaargetijden

De uitslag van de spectaculaire vierjaargetijde challenge is bekend!

Allereerst wil ik echt iedereen die heeft ingestuurd ontzettend bedanken, ook degenen die misschien geen punten hebben gekregen. Geen punten is nooit een drama, maar een leermoment. Probeer goed te kijken naar de foto's die wel punten hebben gekregen, lees de commentaren en probeer dan te bedenken waarom zij wel punten hebben gekregen. Misschien is je antwoord dan, zij kunnen beter fotograferen... soms kan dat zo zijn, maar het heeft o.a. ook heel veel te maken de tijdstippen waarop gefotografeerd wordt. Dat is heel erg bepalend in je foto. Geef nooit op, blijf insturen, leer en daag jezelf uit. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk altijd... DOE MEE!!

Alleen dan ga je jezelf verbeteren en blijf leren natuurlijk.

Maar goed, daar gaan we dan!!! De nummer 1 is het voor sommigen van ons het beroemde laantje in het Mildenburgbos (waar de workshop bosfotografie plaatsvond de afgelopen twee jaar). Het prachtige laantje werd gefotografeerd door Cynthia van Zwieten. Ik vind het zo tof om te zien (in alle collages) hoe enorm groot de verschillen zijn tussen de jaargetijden, dan is het toch heerlijk dat wij in een land wonen waar je van alle jaargetijden kunt genieten!

Cynthia wist dit laantje op prachtige momenten vast te leggen, natuurlijk met die enorme berg sneeuw van vorig jaar, op een mistige herfstochtend, in fris lentegroen en in de zomer. Cynthia gaf aan de zomer echt het moeilijkst te vinden, het licht is dan zo veel harder dan in de andere jaargetijden, maar ja, dat past dan wel weer in het seizoen!

Zij kreeg 14 duimpjes, 12 hartjes en 5 sterren waardoor ze op 43 punten en een eerste plaats terecht is gekomen.

Gefeliciteerd

Cynthia.

Dan de tweede plaats, in deze serie zie je HOLLAND door de jaargetijden heen geschoten door Bianca Koerten. Zo'n prachtige serie op een heel erg sfeervolle manier gefotografeerd op verschillende locaties en toch heel mooi samenhangend.

De foto's zijn los van elkaar prachtige foto's, btw ook in deze serie zie je de laan in het Mildenburgbos, net als in de serie van Cynthia. De prachtige koolzaadvelden met kronkelbomen is echt een blikvanger, wat een prachtiplaat. En ook de winter en zomerfoto zijn zo mooi. De sfeertjes passen heel erg goed bij elkaar. Bianca kreeg 12 duimpjes, 10 hartjes en 4 sterren en kwam met 36 punten op een tweede plek.

De derde plaats is alweer voor een vrouw, deze keer voor Daphne Scholte.

Dit lijkt mij een prachtige ochtendserie als ik naar de lichtval kijk. Prachtige zonnestralen die door de bomen schijnen. De jaargetijden zijn heel goed te onderschijden, hoewel de zomerfoto vrij laat geschoten lijkt te zijn, gezien de al een beetje verkleurende bomen, maar daar kan ik mij in vergissen. En natuurlijk de prachtige geweldige sneeuwfoto. Vier keer dezelfde laan denk ik, in twee verschillende standpunten. Tenminste zo interpreteer ik ze. Ik vind het stuk voor stuk pareltjes en als serie heel sterk.

Daphne kreeg 19 duimpjes, 1 hartje en 4 sterren en daarmee 25 punten in totaal.

Dan de nummer 4.

Van deze was ik zo enorm onder de indruk en dan niet alleen door de kwaliteit van de foto's, maar ook door de enorme verschillen in het landschap. Ik moest echt even kijken of het standpunt nou gelijk was of niet, omdat ik bij de onderste twee het water leek te missen. Maar die waterkant groeit in de zomer dus gewoon helemaal dicht! Haha... bizar wat een verschil. De herfstfoto vind ik het meest sfeervol met het mooie warme zonnetje. Lydia Venema wist deze serie echt prachtig vast te leggen en heeft ook echt goed gekeken naar de plek van waar ze gefotografeerd had. ze heeft het hekje steeds op dezelfde manier in beeld lopen en hoek is nagenoeg hetzelfde. Bij de herfstfoto is de horizon iets lager, maar dat mag de pret niet drukken. Ik vind het echt een hele mooie serie.

Lydia kreeg voor deze serie 16 duimpjes, 2 hartjes en 3 sterren en daarmee kwam ze op 23 punten.

De nummer 5 is weer een bijzondere.

Jan Van Leeuwen is enorm creatief geweest met zijn miniatuurtjes. Die hebben we wel vaker van hem gezien, maar deze versie vind ik zo ontzettend goed bedacht. Ik bedoel je moet er maar opkomen toch. Ik zie dat voor mij dat je je handen aan het invetten bent en dat je dan ineens denkt... hey... die pot Dove ga ik gebruiken!! Haha.... dan moet je echt een creatief brein hebben hoor.

Hij wist een gecombineerde titel binnen te halen. Want hij werd niet alleen vijfde op puntentelling, maar hij weet ook de creativiteitsprijs te winnen met maar liefst 19 smileys!! Tel daar 4 duimpjes, 1 hartje en 3 sterren bij op en je komt op 18,5 punt en daardoor een vijfde plek! Ontzettend leuk gedaan en een welkome afwisseling Jan! Dank je voor je bijdrage.

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel