Hertenbronst in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Workshops & Excursies | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

Als de herfst eraan komt dan verandert er veel in het bos. De sfeer is anders, de herten en de hindes zijn anders. De bronsttijd komt eraan, het testosteron vindt zijn weg door het bos. De hindes miauwen en de herten burlen. Bronstkuilen worden aangelegd en de strijd gaat beginnen. Deze tijd is enorm spannend in het bos. Je hebt nu al je zintuigen dubbel en dwars nodig. Je ziet, hoort, ruikt en voelt de verandering in het bos. Zeker als je al een keer mee geweest bent op de zomeravond excursie zul je een enorm verschil merken. 

Vooral de herten stelen de show met hun grote geweien. Ze poseren prachtig met het gewei in de nek, burlen, dagen uit en gaan het gevecht aan. En dat alles om ieder jaar opnieuw de beste plek te veroveren en een mooie groep hindes om je heen te verzamelen. Het is een spectaculair iets om mee te maken en vooral te voelen. Ik kan niet precies aangeven welke tijd ik het mooist vind in de AWD, maar ik denk toch dat dit het wel is. Hoewel ieder seizoen zijn eigen charmes heeft. Het lieflijke van de lente en de zomer maakt nu plaats voor een strijdtoneel en actie. Geweldig om mee te maken. Schrijf je in en ik breng je op de mooiste plekjes om dit spektakel te fotograferen. Garanties geven kan ik natuurlijk nooit, maar we lopen net zo lang totdat we ze horen en zien.

We vertrekken direct na zonsopkomst en zien de herten ontwaken. Ze zijn goed uitgerust en klaar voor de strijd. Het ideale moment om deze gebeurtenis vast te leggen. Met een beetje geluk hebben we mooi ochtendlicht wat de fotoresultaten nog mooier kan maken.
Ik weet de weg in de duinen dus daar hoeven je je geen zorgen om te maken. Daarnaast houd ik de groepjes klein zodat je altijd persoonlijke aandacht krijgt en je nodige fotografische vragen kunt stellen. Ga je mee de zomeravond vastleggen op een van de mooiste plekjes van Nederland?

Wat leer je tijdens deze excursie?

  • kijken en inspelen op onverwachte momenten
  • fotograferen met een telelens en de voor- en nadelen daarvan
     
  • standpunt en compositie
     
  • fotograferen van wilde dieren

Wat zijn je vaardigheden voor deze excursie?

Deze workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen.
We lopen veel en meestal niet op de paden. Vaak ligt de afstand tussen de 8 en 10 km dus je moet wel fit genoeg zijn.

Wat heb je nodig voor deze excursie?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera, welke handmatig instelbaar is
- objectieven, bij voorkeur een groothoeklens en een goede zoomlens
- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten
- goede wandelschoenen
- een degelijke cameratas
- kleding die vies mag worden
- kleding die past bij de weersvoorspellingen
- eventueel regenbescherming voor jezelf, je tas en je camera
- iets te eten en te drinken
- zakdoekjes en plastic zakjes, er is geen toilet in de AWD
- eventueel een statief, let wel op dat je hier lang mee rond loopt

Aantal deelnemers

We gaan met maximaal 7 deelnemers het natuurgebied in dus als je mee wilt schrijf je dan snel in. Het minimum aantal deelnemers is 4.

Waar en wanneer?

Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen
Tijdstip: aanvang rond 8:00 uur op locatie ​
De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs van deze workshop is 89 euro per persoon.

Je betaalt het gehele bedrag van deze workshop direct bij reservering via Klarna. Na bevestiging van deze reservering wordt de betaling meteen geactiveerd en dus voldaan. Je kiest bij Klarna zelf de gewenste betaalmethode. Ook wanneer je gekozen hebt voor “achteraf betalen via Klarna” wordt deze workshop direct geïnd, zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden.

Annuleringsvoorwaarden:

Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt tot 14 dagen voor aanvang van de workshop dan wordt 50% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht, met een minimum van 25 euro.
Wanneer een workshop/excursie door de deelnemer geannuleerd wordt binnen 14 dagen voor aanvang van de workshop of wanneer je niet komt op de afgesproken datum en tijd, dan wordt 100% van de totaalprijs van de workshop/excursie in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je middels onderstaande link aanmelden.

Sorteer op
© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel