Natuurfotoworkshop; Bos- en Paddenstoelenfotografie in Oostvoorne

Workshops & Excursies | Fotoreizen | Personal Coaching | Maatwerk | Tips & Tricks | Fotoclub | Cadeaukaart

De kleurenpracht in het bos is prachtig in deze tijd van het jaar. Het wemelt van de paddenstoelen en geweldig gekleurde herfstbladeren. Voeg daar een prachtige lange laan met torenhoge eikenbomen aan toe en je hebt een top-fotolocatie te pakken. 

Het landgoed Mildenburg is misschien minder bekend als bijvoorbeeld het Speulderbos en het is zeker weten veel minder groot. Maar het minstens zo mooi. In een deel van het bos staat het vol met reusachtige beuken met prachtig herfstblad. Op de grond en in de bomen vind je paddenstoelen. De kers op de taart is echter de lange eikenlaan. Als de zon opkomt dan zouden hier zomaar prachtige zonneharpen kunnen ontstaan. Maar ook zonder zonneharpen is deze laan prachtig mooi. In de vroege ochtend kun je ook reeën tegen komen in het bos. Nieuwsgierig geworden? Ga dan met mee met mij en ga op ontdekkingsreis in dit prachtige Zuid Hollandse bos.

Tijdens deze workshop geldt “vies worden mag”! We zullen op de grond zitten/liggen om de paddenstoelen mooi vast te leggen, op de heuvel klimmen om de reusachtige beuken in het ochtendlicht te vangen en hopelijk de zonnestralen bij de lange eikenlaan vastleggen. Nu alleen nog even duimen voor mooie weersomstandigheden!

Ken je dat? Dat je in het bos loopt, van alles ziet, maar dat het op de foto nou nooit overkomt zoals jij het zou willen. Een bos is visueel druk en vaak moeilijk om te fotograferen. Daar gaan we met deze workshop korte metten mee maken. Ik probeer je het een en ander te vertellen over het gebruik van een passende lens voor de betreffende situatie en uiteraard inzicht te geven in compositie. 
Naast het grote geheel zullen we zeker ook inzoomen op de prachtige details van het herfstbos, mooie gekleurde bladeren, paddenstoelen, wat je maar wilt fotograferen komt aan bod. 

Het bos is niet zo heel groot dus we zullen geen hele grote afstanden afleggen, maar zoals gezegd wordt er wel geklommen, geklauterd en geknield. Dus een beetje goede conditie en flexibiliteit is wel prettig.

Deze workshop wordt georganiseerd door in2pictures fotoschool in samenwerking met Natuurfotografie.nl

Wat leer je in deze workshop?

  • Je gaat boslandschappen fotograferen met de telelens op statief. Een statief is onmisbaar omdat er in de vroege weinig licht zal zijn. Je hebt de extra stabiliteit echt nodig.
  • Soms is ook de groothoeklens gewenst, denk aan het plots verschijnen van prachtige zonneharpen op kleine afstand. Dan heb je toch een wat grotere hoek nodig.

  • Maar je zult ook laag bij de grond moeten kunnen zijn om op een prachtige serene manier paddenstoelen vast te leggen. Voor dit type fotografie is een macrolens het meest ideaal.

  • Kun je nog steeds meedoen als geen groothoek-/tele- en macrolens hebt? Jazeker wel, de resultaten worden dan niet hetzelfde maar anders en dat is echt niet gelijk slecht. Monique zal je ter plekke helpen om het beste uit jouw camera te halen.

  • Je leert de beste instellingen/lens te kiezen passend bij de situatie

  • Wie weet schiet er ineens een ree door je beeld. In de vroege ochtend zou dat zomaar kunnen! Hoe reageer je daarop?

  • Je leert te werken met het aanwezige licht of juist het ontbrekende zonlicht. Want wat als er geen zonneharpen zijn… is de ochtend dan mislukt? Zeker niet, je gaat je dan leren aanpassen aan de situatie.

  • Je gaat al je zintuigen gebruiken om de herfst en het bos in je op te nemen. Je fotografeert niet alleen het grote geheel, maar zeker ook de details

  • Het wordt een volle ochtend met veel informatie. Hopelijk met mooie foto’s als eindresultaat.

Wat zijn je vaardigheden voor deze workshop?

Deze workshop is geschikt voor beginners en fotografen met enige ervaring.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

- digitale spiegelreflex of systeemcamera welke handmatig instelbaar is

- Heb je een macrolens, dan zeker een macrolens!

- Heb je tussenringen, neem die dan mee, daarmee kun je dichterbij je onderwerp komen en van een gewone lens bijna een macrolens maken. 

- Je standaard objectief 18-55 of vergelijkbaar

- Heb je een zoomlens met een groter bereik, dan zou ik die ook zeker niet thuislaten

- Een statief kan erg handig zijn voor paddenstoelen die wat hoger in een boom zitten. Een rijstzak of kersenpittenzak werkt ook al fijn om je camera laag bij de grond stabiel te houden. Het statief is zeker ook voor de landschappelijke foto's bijna onmisbaar.

- Heb je een afstandsbediening dan is dit geen overbodige luxe, maar dit is geen noodzaak.

- Heb je een hoekzoeker dan zou ik die zeker gebruiken, maar hier kun je ook heel goed zonder

- een degelijke cameratas die makkelijk draagbaar is.

- eventueel bescherming tegen de regen voor jezelf, je tas en je camera

- opgeladen batterij (plus reservebatterij) en lege geheugenkaarten

- goede wandelschoenen

 

Aantal deelnemers

Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 10. De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Waar en wanneer?

Locatie:  Landgoed Mildenburg in Oostvoorne

Tijdstip: 7:30-11:30 uur, de werkelijke tijd kan iets afwijken. 
​De data van deze workshop vind je onderaan deze pagina. 

Betaling

De prijs voor deze workshop is 79 euro per persoon. De betaling wordt in dit geval geregeld via Natuurfotoworkshop.nl.

Annuleringsvoorwaarden:

Voor deze workshop gelden de annuleringsvoorwaarden van Natuurfotoworkshop.nl. Deze workshop wordt door mij verzorgd in opdracht van Natuurfotografie.nl

Aanmelden

Klik op onderstaand plaatje om naar de aanmeldpagina van Natuurfotoworkshop te gaan.

© 2016 - 2022 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel