Maart 2023 - Vroege vogels

Om even bij de spreekwoorden te blijven... "een zwaluw maakt nog geen lente" of "zo trots als een pauw" of misschien voor vele deelnemers van deze challenge toepasselijker "de vogel is gevlogen"! Haha.... 

Het thema van deze maandchallenge is: VROEGE VOGELS!

maandchallenge maart 2023 vroege vogels

Dat betekent dus een foto van een vogel! Dat mogen alle soorten vogels zijn (wel in het wild, niet in een kooitje aub). Maar dat kunnen kbv-tjes (kleine bruine vogeltjes)  of grote roofvogels of eenden, futen, zwanen of ganzen. De foto is in het wild geschoten en dus niet in een dierentuin of tijdens een roofvogelshow. Vanuit een hut mag wel, dat is nog steeds in het wild.

Het mag een foto zijn uit je eigen tuin of elders buiten. Probeer als het lukt om voederhuisjes uit je beeld te houden en ze zo natuurlijk mogelijk te fotograferen. De foto is maximaaal anderhalve maand oud voor aanvang van deze challenge. De vogel mag vliegen of zitten dat maakt niet uit. Zorg niet alleen voor een registratie van de vogel maar probeer ook te kijken naar je licht en compositie. Vogels fotograferen vereist rust en geduld. Je kunt niet op een vogel aflopen en verwachten dat ie blijft zitten. Met rust benaderen en een telelens gebruiken. Denk ook aan je sluitertijd. 

De vogel hoeft niet als soort herkenbaar te zijn, het mag ook een sfeerfoto zijn zoals een silhouet of iets dergelijks. Nou ik zou zeggen, ga lekker op pad, neem je telelens mee en ga genieten van alles wat je tegenkomt. Maak er iets moois van, ik ben benieuwd.

Hoe neem je deel aan de maandchallenge?

- op de eerste dag van de maand wordt er een nieuwe maandchallenge uitgeroepen door in2pictures.nl fotografie

- De foto's moeten echter wel recent geschoten zijn. Dit mag zijn vanaf anderhalve maand voor aanvang van de challenge. 

- je stuurt vanaf de 1e tot uiterlijk de 25e van de maand 1 foto in voor de challenge (met uitzondering van januari, dan hebben we altijd een challenge met een serie, dan zijn het drie foto's)

- je mailt deze foto naar fotoclub@in2pictures.nl, dit mag eventueel als het met mailen niet lukt ook via wetransfer.com

- je mag de foto niet te veel verkleinen (niet kleiner dan 1500 pixels aan de langste zijde)

- er mag géén logo of naam in de foto geplaatst worden, anders kunnen ze niet anoniem beoordeeld worden

- het is voor in2pictures.nl fotografie prettig wanneer je je voor- en achternaam vooraan in de bestandsnaam van je foto zet, dus bijvoorbeeld moniquevangenderen-foto1.jpg

- foto's mogen horizontaal, verticaal of vierkant aangeleverd worden

- foto's mogen nabewerkt zijn, zolang het maar geloofwaardig blijft. In oktober is er vaak een challenge waarbij flink gephotoshopt mag worden.

- screenshots worden geweigerd

- foto's mogen met ieder type camera gemaakt zijn, dat mag zelfs een telefoon zijn

- de foto's zijn uiteraard ten alle tijde zelf geschoten

Succes!!!!

© 2016 - 2023 in2pictures.nl fotografie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel